Kaldbrygget var hot på The Milan Coffee Festival

+
Her vises et eksempel på hvordan man kan kaldbrygge kaffe. Akkurat denne måten å gjøre det på er tidkrevende, men i høyeste grad særpreget.

Helgens internasjonale kaffefestival i Milano var på mange måter en markering av Italias tradisjonsrike kaffekultur, men den viste også hvor sterk innflytelse de internasjonale trendene har i et marked som stadig er i endring.

Inspirert av de vellykkede og godt besøkte kaffefestivalene i London, Amsterdam og New York, ønsket det pulserende og dynamiske kaffemiljøet i Milano å lage et tilsvarende arrangement – dels for å befeste sin posisjon innenfor espressokulturen, og dels for å vise noen av endringene innenfor den italienske kaffekulturen akkurat nå. Spesialkaffen omfattes av stadig større interesse blant en voksende skare av unge italienske kaffe-elskere.

Mer spesialkaffe

Det har igjen bidratt til etableringen av en rekke kaffebarer som ved siden av å tilby de tradisjonelle espressodrikkene også satser på håndbrygging og spesialkaffe – slik vi har sett det i mange andre land. Økningen av kaffebarer som satser på å tilby spesialkaffe, har også bidratt til oppblomstring av mindre kaffebrennerier de senere årene.
Det er tydelig at et økende antall italienske kaffeforbrukere er begynt å interessere seg for hvilken kaffe som benyttes i tilberedningen, og ikke minst kvaliteten på kaffebønnene.

Kaldbrygget

En liten rundtur på messen viser også den store interessen både for kaldbrygget kaffe og Nitrokaffe. Kaldbrygget kaffe er enkelt sagt ”hot” akkurat nå, og ganske sikkert noe vi etter hvert vil se mer av også i det norske markedet. Det var også mange spennende Nitrokaffe-varianter å prøve, ikke minst de med ulike soya-, havre- eller mandelmelk-varianter. For det første gir dette muligheter for mange spennende smaksopplevelser, og for det andre er dette produkter som ganske sikkert vil appellere til alle dem som ikke skal ha vanlig melk i kaffen.

Det er også verd å merke seg at det eksperimenteres mye med de muligheter tilsettingen av nitrogen gir – ikke bare når det gjelder kaffe, men også te! Te er et produkt som etter hvert har fått økt oppmerksomhet fra tradisjonelle kaffebarer. Nitro-te i ulike varianter vil ganske sikkert bidra til enda større interesse for te som et alternativ på menyen.

ANNONSE