Vi spiser mer parmesanost enn noensinne

Bruken av Parmigiano Reggiano øker over hele verden. I løpet av de fire siste årene har parmesanssalget fordoblet seg i Norge. I fjor importerte vi 232 tonn, og Norge er dermed det femte største importørlandet utenfor EU, etter USA, Canada, Sveits og Japan

Produksjonen av Parmigiano Reggiano økte i fjor med 5,2 prosent – til 147.000 tonn. Av dette går 38 prosent til eksport. En italiensk familie spiser da også i gjennomsnitt mer enn en kilo parmesan i måneden.

Kun naturlige ingredienser

– Parmigiano Reggiano lages utelukkende av naturlige ingredienser av høyeste kvalitet. Den er helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, og har blitt laget etter den samme oppskriften i tusen år, sier direktør i Parmigiano Reggiano-konsortiet, Nicola Bertinelli.

Flere nye spesialprodukter

For å dekke behovet i de ulike markedene blir Parmigiano Reggiano nå også laget av økologisk melk, av melk fra hvite kuer i Modena, røde kuer i Reggio og dessuten med merking som «fjellprodukt», koscher, halal og «meditasjon - med ekstra lang modningstid».

PDO-merket

Parmigiano Reggiano er PDO-merket (Protected Designition of Origin). Dette innebærer at Parmigiano Reggiano er produsert eksklusivt i provinsene Parma, Reggio Emilia, Modena og i deler av Mantua og Bologna. Dette er provinser som ligger i Nord-Italia, og både melkeproduksjonen og produksjonen av parmesanosten må foregå i disse områdene for at osten skal kunne smykke seg med logoen til Parmigiano Reggiano.

ANNONSE