Gode viner til grillmaten

Grillmat er en sikker vinner på mange menyer, men hva slags vin kan passe til grillmaten? Mattias Hallin, daglig leder hos vinimportøren Flaaten, gir deg tips til gode grillviner som gir mye for pengene.

Selskapet Flaaten har levert kvalitetsvin i 125 år, og har en bred og spennende portefølje av viner i ulike prisklasser. Les mer om dette på flaatenvin.no.

 

Domaine de la Janasse

– Jeg vil gjerne starte med å reklamere litt for viner fra Domaine de la Janasse, sier Mattias Hallin.

– Denne eiendommen ligger ved den lille byen Courthhézon, som ligger innenfor appellasjonen Châteauneuf-du-Pape. Her har man  jobbet i ett med naturen siden man overtok i 1967. Familiens kjennskap og kjærlighet til vinmarkene har gått i arv fra generasjon til generasjon som igjen uttrykker seg i de flotte vinene de lager i dag.

Janasse Côtes du Rhône 2016 

Dette er en flott og fruktig Côte du Rhône med nydelig, fruktig karakter, tett farge og elegante røde bæraromaer. Saftig og krydret på ettersmaken.

En vin som kan nytes nå og lagres de neste 4 til 5 år!

Server den til retter fra grillen som rødt kjøtt, lam og vilt. Passer også veldig bra til litt sterkere retter.

EPD: 4229878

 

Three Thieves

Dette er en vin laget av de tre amerikanske vinmakerne Joel Gott, Roger Scommenga og Charles Bieler. Alle vinikoner på hver sine måter.

Disse «tyvene» mener at vin er allemannseie og ikke kun for konger. Alle skal ha rett
til å nyte god vin. Så målet er å være litt «Robin Hood»; ta fra
de «rike» og gi til de «fattige», ved å lage fantastisk vin fra flotte vinmarker til en fair og ærlig pris.

Three Thieves Cabernet Sauvignon 2016

Denne herlige klassiske amerikanske vinen er basert på Cabernet Sauvignon-druen og har masse saftig frukt og er pent balansert med franske og amerikanske eikefat. Har en herlig varm, krydret vaniljepreget avslutning.

Serveres til BBQ som spareribs, marinerte retter av svin og grillet rødt kjøtt.

EPD: 5000351

 

Grupo Garnacha Alto Alberche S.L.

På begynnelsen av 2000-tallet gikk 11 venner sammen om å oppfylle en drøm for å redde flere hundre år gamle vinmarker i området Gredos i provinsen Avila i Spania; de som stod i fare for å bli ødelagt fordi lokalbefolkningen ikke hadde interesse av å drive dem videre. 

De ønsket å ære sine forfedre og den jobben de hadde gjort i vinmarken med å bygge opp en vingård. Deres første vin på flaske kom i 2004. Deres drøm var å lage Garnacha som uttrykker det unike jordsmonnet og karakteristiske klimaet som er i denne delen av Spania.

7 Navas Joven Garnacha 2016

Flott vin med floral duft med smak av modne røde bringebær, jordbær og kirsebær. Sødmefull og leskende i innslaget med fint tanninpreg og elegant avslutning.

Server den gjerne til tapasretter, spekeskinke og smakfulle hvite oster, pasta og grillet lam.

EPD: 4994869

 

Azienda Agricola Le Fraghe

Holder til i Bardolino ved vakre Gardasjøen. Vingården eies og drives av Matilde Poggi, som har hatt en unik forkjærlighet til vin og vinproduksjon helt fra hun var barn.

Hennes delikate og friske viner er alle økologiske, og hun har i dag 28 hektar med vinmarker hvor det produseres både hvitvin, rosé og rødvin.

Le Fraghe Bardolino Chiaretto Rosé 2017

Nydelig blekrosa rosévin basert på Rondinella og Corvina. Flott bærpreg med elegant og frisk syrestruktur, lette tanniner og en saftig og delikat avslutning.

Passer godt alene, så vel som til kyllingretter, svin og asiatisk mat.

EPD: 5051933

 

Weingut Dönnhoff

Weingut Dönnhoff er fra regionen Nahe og byen Oberhausen, og er regnet som en av Tysklands aller beste vinprodusenter. Cornelius Dönnhoff eier og driver vingården og lager druetypiske viner med hovedtyngde på Riesling. De lager alt fra enkle gode bordviner og helt opp til store flotte GG-viner.

Dönnhoff Riesling 2017

Dufter av klementiner med innslag av søte urter. Pen fylde og lett sødmefull frukt på smak, kombinert med en balansert syre og en tørr finish med lette mineraler.

Server den til retter av svin, gjerne med mye smak. Passer også godt til fetere fisk.

EPD: 4228797

ANNONSE