Stykkevis & delt-samling hos ASKO ØST

Kantineledere og kjøkkensjefer fra bRest besøkte ASKO ØST i Vestby, der de laget mat av Stykkevis & delt-serien fra Nortura Proff og konditorprodukter fra Idun Industri.
– Det er fantastisk morsomt med arrangementer som dette, sier F&B-manager Morten Jørgensen i bRest bedriftsrestauranter. Sammen med rundt 20 bRest-kollegaer er han i full sving med å kreere spennende retter av råvarer hentet fra Nortura Proffs Stykkevis & Delt-sortiment.
– Vi er opptatt av å lage god, sunn og ikke minst velsmakende mat, og dyktige medarbeidere er avgjørende for å kunne klare det. Derfor møtes vi jevnlig til slike «inspirasjonssamlinger» hvor vi får anledning til å eksperimentere litt med ulike råvarer og tilberedningsmetoder. Denne gang er det altså Stykkevis & Delt som står på menyen. For oss som er interessert i mat, og ikke minst mulighetene som ligger i det å bruke ulike stykningsdeler fra hele dyret, er dette veldig spennende!
Fagkunnskap
– Vi drifter 20 kantiner og har rundt 100 ansatte. Vi serverer rundt 10 000 måltider hver dag. Målet er å være en av Norges beste leverandører av serverings- og måltidsløsninger for bedrifter, forteller Morten.
– I dette legger vi bl.a. at vi skal «avindustrialisere» bransjen og ta faget og håndverket tilbake. Det gir det beste utgangspunktet for å finne løsninger tilpasset ulike kunders behov.
I tillegg arbeider bRest med prosjektering og rådgivning i forbindelse med , fornyelse og etablering av bedriftsrestauranter.
– I bRest er vi opptatt av å levere en så god kvalitet på maten at gjestene merker en forskjell. Det er en hard priskonkurranse i bransjen, men samtidig er det også en økende bevissthet rundt hva det vil si å få mat av god kvalitet. Enkelt sagt er gjestene blitt mer kvalitetsbevisste, mener Morten. – Av den grunn er vi opptatt av å få med oss dyktige fagfolk som kan faget, og som bidrar til at gjestene våre opplever oss som en leverandør med et sterkt fokus på kvalitet.
Vi er av den oppfatning at god mat i stor grad er et resultat av motiverte og kompetente medarbeidere. Det å evne og utnytte råvarer på en måte som skaper variasjon og gode smaker, betyr mye både for arbeidsglede, motivasjon og kjøkkenøkonomi, og selvfølgelig også for gjestenes opplevelse av det vi serverer! Det er jo ingen ting å si på den kreativiteten som nå utfolder seg på kjøkkenet til ASKO Øst, sier Morten Jørgensen.
Fantastiske muligheter
– Stykkevis & Delt er et spennende konsept som tar frem igjen de glemte stykningsdelene, sier salgskonsulent Vigdis Håkensen i Nortura Proff.
– Det er midt i blinken for kantine- og restaurantmarkedet av flere grunner. For det første er dette utrolig gode råvarer som gir et utmerket utgangspunkt for å lage velsmakende mat. For det andre er det fornuftig økonomi i å bruke flere deler, og sist men ikke minst så er det et viktig bidrag i forhold til bærekraft. Rent kjøkkenfaglig må jeg også si at det er morsomt å jobbe med disse råvarene, fremhever Vigdis.
– Det er jo bare å se på den kreativiteten som utfolder seg hos bRest-gjengen! Dette er råvarer som gir muligheter og får frem kreativiteten!
Gode kombinasjoner
Salgskonsulent Tonje Håtun fra Idun Industri er også til stede, og hun har bl.a. med seg bakverk fra Det Italienske Bakeri i Lier.
– En god focaccia kan kombineres med mye, og smaker godt til det meste. Til Stykkevis & Delt-konseptet passer det kjempebra! Idun Industri har en enorm bredde innenfor bakeri- og konditoriprodukter, og selskapet har tradisjoner innenfor produksjonen av dette som går tilbake til 1883. Det betyr enkelt sagt at vi kan finne frem til produkter og løsninger innenfor dette segmentet som kan spesialtilpasses kundenes behov, sier Tonje.
Fin arena
For oss i ASKO Øst er det positivt at prøvekjøkkenet vårt kan benyttes til slike arrangementer, sier markedskonsulent Annette Huth.
– Vi ønsker å tilby en arena hvor kunder og leverandører kan møtes, og hvor det er gode fasiliteter for tilberedning av ulike typer mat. Det lanseres hele tiden nye produkter og konsepter, og målet er å bidra til at kundene våre finner løsninger og produkter som passer deres profil, forteller Annette.
– Det kan ofte være nyttig å teste ut både tilberedningsmetoder og smaker, og leverandørene har også mange nyttige tips til hva som kan gjøres ut av ulike typer råvarer. Stykkevis & Delt er et godt eksempel på produkter som pirrer både nysgjerrighet og smaksløker, sier Annette Huth.
Les mer om Stykkevis & delt-serien fra Nortura Proff på www.stykkevisogdelt.no
Les mer om produktene fra Idun Industri på www.idun.no