Sunn fast food-revolusjon kommer til Norge

LEON, en av de sunneste og hurtigst voksende restaurantkjedene i Storbritannia, har inngått en avtale med Umoe Restaurants om å etablere seg i Norge og Sverige. Restaurantkonseptet blir betegnet som fremtidens fast food og menyen består i hovedsak av kylling, fisk og grønnsaker i smakfulle kombinasjoner med urter, planter og krydder. Oslo blir den første byen utenfor England hvor kjeden etableres.
– I LEON har vi funnet en revolusjon. Dette er fremtidens fast food som består av sunn mat som gir deg en god følelse etterpå. Vi ønsker å gi alle mulighet til å spise sunt og godt fra frokost til middag. Alle våre matretter vil være basert på naturlige råvarer som gir et næringsrikt, godt og smakfullt måltid. Fundamentet for alt LEON gjør er bærekraftig, hos oss skal kundene spise et godt måltid som de vet er bra for både helsen og miljøet, sier Jens Ulltveit-Moe som er styremedlem og eier av Umoe Restaurants.
Umoe Restaurants har nå fått på plass franchiserettighetene for Norge og Sverige. Oslo blir den første byen hvor konseptet blir etablert i starten av neste år, deretter skal LEON etableres i Sverige. Umoe Restaurants AS er Norges ledende serveringskjede og driver en rekke restauranter som blant annet omfatter kjeder som Starbucks, Peppes Pizza, Burger King, Eataly og TGI Friday's.
– Jeg er glad for at LEON nå skal etablere seg i Norge og Sverige. Det har vært svært viktig for oss å finne riktig partner og i Umoe Restaurants har vi funnet en profesjonell organisasjon som deler vår filosofi om at det skal være enkelt å få tilgang på sunn mat som er bra for både kroppen og kloden, sier, John Vincent som er CEO og en av gründerne bak LEON.
Naturlig fast food
Den første LEON-restauranten ble åpnet i London i 2004. Kort tid etter åpningen ble LEON kåret til den beste nye restauranten i Storbritannia av Observer. I dag har den sunne fast food-kjeden rundt 50 restauranter og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder. Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet. De ønsket å skape en revolusjon innenfor fast food ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig.
Revolusjonere fast food
Helene Skjenneberg er den som får ansvaret for å etablere LEON i Norge og Sverige. Skjenneberg har mange års ledererfaring fra hotell- og restaurantbransjen.