Opplev NM i brenning på Trøndelag Kaffefestival

Ni deltakere skal i ilden, når NM i kaffebrenning arrangeres 19.–21. mai på Hjelseng gård i Stjørdal.

Konkurransen foregår under Trøndelag Kaffefestival, som også byr på foredrag, bryggebar, cupping, workshops, fest og et uoffisielt VM i Kokekaffe.

Kaffebrenning over tre dager

Konkurransen starter på fredag, når deltakerne får tildelt grønne bønner og skal gjøre seg kjent med brennemaskinen. Bønnene skal vuderes med hensyn til kvalitet og prøvebrennes, før de cuppes (smakes). På lørdagen får deltakerne halvannen time til å brenne kaffen: én single origin og én blend. På søndagen skal kaffen smakes av dommerne, før NM-vinneren blir annonsert. 

Vinneren av mesterskapet i kaffebrenning skal representere Norge i VM, som arrangeres i Kina i november.

Trøndelag Kaffefestival

Festivalen er et tilbud til bransjefolk og alle andre som er interessert i eller nysgjerrig på kaffe. Det uoffisielle verdensmesterskapet i kokekaffe viser at kaffekjelen er tilbake og at interessen for denne tradisjonsrike bryggemetoden er økende.

Hjelseng gård huser flere aktører: Langøra Kaffebrenneri, Stjørdalsbryggeriet, en landhandel og et selskapslokale med et kjøkken preget av lokale råvarer. Festivalens program byr også på øl- og matservering.

Arrangørene

Det er SCA Norway som står bak NM i kaffebrenning. SCA står for Specialty Coffee Association og representerer et nettverk i mer enn 70 land. Langøra Kaffebrenneri er vertskap og Norsk Kaffebrennerlaug har det praktiske ansvaret for arrangementet. 

Les mer om programmet på Trøndelag Kaffefestivals egne nettsider.

ANNONSE