The Cowsea Experience

Cowsea Restobar i Trondheim kombinerer to kjøkken med søramerikansk atmosfære, og har skapt et sted der sushielskere og burgerfrelste kan møtes til felles hygge på bryggekanten.

– Vi var spente på mottagelsen, og ble nesten litt overrasket over den utrolig positive responsen, smiler Hege Karlsen, daglig leder ved Cowsea Restobar.

– Det har vært travelt helt siden vi åpnet dørene 5. juni, og det er jo hyggelig!

Fe møter fisk

På Cowsea har man satset på noe så uvanlig som to helt adskilte kjøkken under samme tak. Ideen er å hente inn synergier fra både den rådende sushitrenden, den stadig økende interessen for kvalitetshamburgere, og populariteten som storfe- og svinekjøtt alltid synes å ha. Med rå fisk på den ene siden og stekt kjøtt på den andre kan restobaren by på noe for enhver smak. Og vil du ha alt på en gang, byr retten «The Cowsea Experience» på en surf and turf-opplevelse for to, med både ceviche, maki og sliders.

– Vi dro til London for å hente inspirasjon. Der kikket vi nærmere på de utallige variasjonsmulighetene som blant annet hamburgere kan by på. Proppet med kunnskap og god mat returnerte vi hjem og bestemte oss for å legge kjøtt til fisk, forteller Hege Karlsen.

Søramerikansk atmosfære

Til å sy de to mattradisjonene sammen har Cowsea valgt en lett søramerikansk atmosfære. Dette kommer til uttrykk i alt fra musikkvalg til kryddervalg på enkelte sushiretter, og mer direkte i form av samba-burgeren med blant annet jalapeño, koriander og chilimajones.

Tydelig beliggenhet

Cowsea er ett av tre ulike spise- og utesteder som har fått plass i det nye Adressahuset på Nedre Elvehavn, en av de nyere bydelene som har vokst frem på de gamle verftsområdene i Trondheim. Cowsea ligger godt synlig i «krysset» Nidelva og Bakke bru. Lokalene er store, og kan ta imot 120 gjester. I tillegg kommer uteserveringen med plass til 150.

– Når vi først skulle gjøre noe, måtte vi satse skikkelig. Det var «All In» eller ingenting. Og det har fungert over all forventning!

Mat og bar

Som navnet restobar indikerer, er Cowsea både restaurant og bar. Fra tirsdag til lørdag åpnes dørene allerede ved lunsjtider, og i tidsrommet september til mars inviteres det til lunsjbuffet og «all you can eat» for 190 kroner.

– Cowsea Restobar er et sted med lav terskel og fokus på kvalitet. Et ujålete sted hvor du kan hygge deg i trivelige omgivelser, avslutter daglig leder Hege Karlsen.

ANNONSE