Elghakk og kjøttkaker i Aukrusts rike

– Gode, gammeldagse kjøttkaker i brun saus er vår absolutte bestselger, til alle aldersgrupper, sier Wenke Furuli, daglig leder på Taverna Alvdal. Tavernaen ligger sentralt plassert langs riksvei 3, midt mellom Nidaros og hovedstaden, og er et yndet stoppested for store og små; fastboende som turister og yrkessjåfører.

Når man hører navnet Alvdal, går tankene fort til Reodor Felgen, Solan Gundersen og Ben Redic Fy Fazan; alle kjente skapninger fra alvdølingen Kjell Aukrusts fantastiske og fantasifulle univers. Og Flåklypatoppen er godt synlig fra tavernaens «glassveranda».

Men Alvdal er også et høyst levende bygdesamfunn, med mange store arbeidsgivere som Synnøve Finden, Alvdal Skurlag og Gjermundshaug AS, som sammen med skogsdrift og øvrig virksomhet sørger for respektabel sysselsetting i den drøyt 2.500-innbygger sterke kommunen.

– Vi har et solid lokalt næringsliv som bruker oss til alt fra kurs- og konferanse til gode måltider, sier en fornøyd daglig leder, som legger til at tavernaen også driver en utstrakt cateringvirksomhet.

Den grønne snarvei

Men det er ikke tvil om at riksvei 3 – av Hedmark fylkeskommune døpt «Den grønne snarvei» – spiller en viktig rolle for overnattings- og spisestedet Taverna Alvdal. Som en hovedfartsåre mellom Trondheim og Oslo bringer rv. 3 med seg privatbilisme, vogntog og busslaster med mennesker. Og mange stopper på tavernaen.

– Alvdal er et fint sted å ta en pause på vei til og fra, og mange benytter sjansen både til å overnatte og til å få seg et solid måltid. Mange yrkessjåfører har blitt stamgjester etter hvert, fortsetter Wenke Furuli.

– Men for mange er også Alvdal målet for reisen. Aukrustsenteret drar særlig mange turister sommerstid, og da stiller vi med egen meny til barna. Dessuten er vi en del av Destinasjon Røros-området, som i seg selv gir viktig markedsføring. Tusenvis av mennesker besøker for eksempel Rørosmartnan hver vinter, og mange av dem velger oss som hovedkvarter, for så å ta toget til og fra Røros.

Utvalgte Spisesteder

Et tavernamåltid skal være godt, solid og mettende. Som en del av kjeden Utvalgte Spisesteder serverer Taverna Alvdal to «signaturretter» hver måned, basert på kjøtt og fisk. I tillegg kommer altså publikumsvinneren kjøttkaker i brun saus med tyttebær og poteter, samt favoritten elghakk – som stammer fra den lokale elgstammen – pluss mye annet godt.

– Konseptet er enkelt og effektivt, noe som det årlige besøkstallet på rundt 400.000 gjester vitner om, avslutter daglig leder Wenke Furuli, som selv trives godt på stedet, etter å ha jobbet på Taverna Alvdal i 25 år!

ANNONSE