Sabi Omakase tar sushi til nye høyder

Med plass til 9 gjester, 3 ukers reservasjonsfrist og 17 retter på menyen vil Roger Asakil Joya plassere Sabi Omakase og Stavanger på sushi-connaisseurenes stjernehimmel.

– Det vi tilbyr er en over tre timer lang kulinarisk opplevelse, bestående av edomae-sushi med en norsk vri. Til måltidet serveres europeisk kvalitetsvin som er finstemt til sjømatens smakspalett. Hos oss spiser du kun hvis du er ute etter noe unikt, forklarer Roger Asakil Joya. Joya er sushikokken som etablerte konseptet Sabi Omakase høsten 2015. Med en kuvertpris på godt over 2000 kroner er det ingen tvil om at spisestedet sikter seg inn på helt spesielle målgrupper.

Inspirator

For noen år tilbake var Roger Asakil Joya med på å introdusere sushi for Rogaland gjennom Sabi Sushi, som han etablerte sammen med to andre gründere. I dag er nevnte varemerke en kjede med åtte filialer, som serverer den japanske spesialiteten fra Haugesund til Bryne. Nå var tiden inne for å satse enda sterkere.

– På mange måter skal Omakase være et utstillingsvindu, for å befeste vår posisjon som eksperter på sushi.

Så betyr da også Omakase «Jeg stoler på deg».

Åpent tre dager i uken

Når du ankommer den intime og litt anonyme high end-restauranten i Pedersgata 38, får du sitte ved kokkens bord, forutsatt at du har bestilt plass tre uker i forveien, selvsagt. Som samlet rundt en minimalistisk bar blir du og dine medgjester vitner til Asakil Joyas krumspring med rå fisk og annen sjømat.

– Et besøk på Omakase skal oppleves som å være på kulinarisk spa, der du blir tatt med til en annen gastronomisk virkelighet, opplyser sushikokk Joya.

Gjestekokk

Med opplæring og akkreditering fra All Japan Sushi Association (AJSA) har Roger Asakil Joya noe i nærheten av svart belte i sushi. Så det er naturlig at det er Roger selv du som oftest møter bak knivene på Omakase. Men Roger har i tillegg et stort internasjonalt nettverk, noe som har gjort at storheter som Hirotoshi Ogawa har gjestekokkelert i lokalene. Det har også Sebastian Mazzola.

– Mazzola kommer fra et mer europeisk-inspirert kjøkken, men det er spennende å utfordre slike stjernekokker ved å invitere dem inn i den japanske gastronomien. Reglene er at alt de lager skal være japansk-inspirert, men ellers er det frie tøyler, fortsetter Roger ivrig.

Norsk vri

Den norske vrien Asakil Joya snakket om i starten, handler om råvarer. Ifølge sushikokk Joya kan Norge by på verdens beste råvarer til det japanske måltid.

– De fire ukedagene vi ikke har åpent, bruker vi til råvarejakt. Da jobber vi med fiskere, dykkere og mottak for å lete oss frem til de optimale ferskvarene.

Sabi Omakase er så spesielt at gjester flyr inn fra både Østlandet og andre land, for å oppleve atmosfæren i Pedersgata 38. I oktober fikk spisestedet bred omtale i London Eater. Nettopp fordi konseptet er kompromissløst.

– En kveld på Omakase skal være terapi for sjel og gane. Derfor er kun det beste godt nok, avslutter Roger Asakil Joya.

ANNONSE