Skostredet med både stjerne og anbefaling i ny Michelin-guide

I Bergens Skostredet-kvartal skjer det store ting. Omakase by Sergey Pak, en intim sushirestaurant på Skostredet Hotel og Spa, er tildelt én stjerne i Michelin-guiden. Restauranten, som åpnet i fjor, har raskt etablert seg som en av landets mest presise og rendyrkede omakase-opplevelser.

– Det var en overraskelse, innrømmer Sergey Pak. – For enhver kokk er det en drøm å få en stjerne – nå vet vi at det vi gjør, fungerer. Og vi skal jobbe hardt videre. Målet er allerede å nå to.

Sergey Pak er kjent for sin kompromissløse tilnærming: japansk teknikk i møte med norske råvarer, servert som en serie konsentrerte øyeblikk ved bardisken. Michelin-guiden fremhever særlig knivferdighetene og smakskomposisjonene, der både reinsdyrsashimi og wagyu med kaviar og bladgull har funnet sin plass.

– Sergey er ekstremt dedikert, men også beskjeden. Han har aldri jobbet for stjernene – han har jobbet for smaken. At det nå belønnes, er stort, forteller Tomas Johannessen, direktør for De Bergenske Servering i bar-, restaurant- og hotellgrupperingen De Bergenske, som står bak Skostredet Hotel.

«Sergey demonstrerer imponerende knivferdigheter i en raffinert omakase-opplevelse, der førsteklasses norske råvarer kombineres med feilfrie japanske teknikker. Blant rettene kan man glede seg over delikatesser som reinsdyrsashimi eller wagyu servert med kaviar og bladgull,» skriver inspektørene fra Michelinguiden i sin vurdering.

En familie med stjernekvaliteter

Det stopper ikke der. I samme bygg, vegg i vegg, ligger Izakaya by Vladimir Pak – drevet av Sergeys bror. Også denne restauranten har nå fått plass i Michelin-guidens «Main Selection», et kvalitetsstempel som fremhever særpreg og godt kjøkken uten stjerne.
– Det kom helt ut av det blå, fortsetter Tomas Johannessen. – Vi fikk vite det samme kveld. At begge brødrene får en slik anerkjennelse, er stort for oss alle.

Skostredet Hotel og Spa – som SMAKmagasinet besøkte rett etter åpning i fjor – er dermed vertskap for to av byens mest ambisiøse asiatiske restauranter – begge ledet av brødre med ulik stil, men felles presisjon. Det er sjelden kost i norsk sammenheng.

ANNONSE