Knivsett for enhver smak fra Brødrene Øyo
Knivmappene fra Brødrene Øyo kommer med fire eller ni deler, og gjør det lett for en kokk å holde styr på sine egne kniver.
– De passer for kokken som verdsetter personlig verktøy, sier Knut Olav Øyo, som er daglig leder for den familieeide bedriften.
Over hundre år med erfaring
Knut Olav Øyo er fjerde generasjon i bedriften, som ble startet i 1882. I over hundre år har Øyo produsert forskjellige håndverksprodukter. Kjøkkenkniver er i dag en stor og viktig del av virksomheten. Det aller første knivsettet ble utviklet sammen med Eyvind Hellstrøm på slutten av 1990-årene.
Kokkelandslag og kokkeprofiler
Øyos inngang til kokkenes «proffmiljø» kom med Frode Aga og norgesmesterskapet i kokkekunst i Ålesund i 1995. Samarbeidet ble tett, og Øyo ble i flere år en fast medspiller for det norske kokkelandslaget. I dag er samarbeidsfokuset mer rettet mot profiler i bransjen.
- Les også: Håndsmidde vietnamesiske kokkekniver
Damaskstålets renessanse
Et av de mange spennende proffproduktene som Øyo leverer, er kniver laget i damask – der stålet er smidd i flere lag. Nærmere bestemt består knivene av en indre, ekstra hard stålkjerne med 66 lag utenpå, noe som gjør det lett å holde knivene skarpe.
Les mer om Brødrene Øyo i SMAKmagasinet nr. 4.