Enda to nye gull til Norge i Kokke-OL

De Norske Kokkelandslagene Junior og Senior fikk i dag hver sine gullmedaljer i Kokke-OL i Stuttgart for sine prestasjoner i kategorien «Chefs table». Dermed har Norge tatt gull i alle kategorier. Nå øker spenningen før den endelige premieutdelingen om noen timer.

De Norske Kokkelandslagene har deltatt i IKA/Culinary Olympics siden 1962. I verdens tøffeste kokkekonkurranse kjempes det i tre kategorier; junior, senior og community catering. Sistnevnte innbefatter personalrestaurant, kantine, institusjon, catering og militær forpleining.

Norge har, som en av få nasjoner, deltatt i årets olympiske mesterskap med lag i alle de tre kategoriene. De Norske Kokkelandslagene Community Catering har hatt én konkurranse, mens De Norske Kokkelandslagene Junior og Senior har hatt to hver.

To nye gull

Det hele startet med kategorigull til De Norske Kokkelandslagene Communty Catering på søndag. Mandag fikk De Norske Kokkelandslagene Junior og Senior hver sine gull i varmmat-kategorien «Hot kitchen – Restaurant of nations». Etter disse høye prestasjonene steg forventningene om at Norge kanskje kunne ta kategorigull i alle OL-konkurransene.

For kort tid siden kom svaret. De Norske Kokkelandslagene Junior og Senior får begge gull i kategorien «Chefs table». Gullmedaljene er en såkalt valør som sier noe om nivået det norske laget presenterte på. Med gull har Norge fått mellom 90 og 100 poeng i konkurransen (100 er maks). Den endelige poengsummen og plasseringen blir kjent under premieutdelingen senere i dag.

Dette ga gull til juniorene

I «Chefs table» hadde De Norske Kokkelandslagene Junior fem serveringer: Fingermat (to kalde og to varme), kaldt festfat med to fisketerriner og tilbehør, vegansk varm mellomrett, hovedrett og dessert. Maten serveres til 12 gjester, 10 av dem var betalende gjester fra Norge. To retter gikk til juryen for bedømming.

På menyen sto råvarer som kongekrabbe, kyllingvinger, røkt ørret, østers, piggvar, entrecôte og høyrygg av norsk ungfe, norske rotgrønnsaker og en dessert med smaker av solbær, hasselnøtt og en varm kake med karamell, havsalt og hasselnøtt. 

Laget består av Gunnar Hvarnes (manager), Christer Rødseth (kaptein), Håvard Onsøyen, Martine Espeland, Andreas Enger Fjellheim, Christoffer G. Fallet, Nora Krogstad, Trym Karlsen, Rohollah Murshakhi, Torje Torvik og Lea Friis Henriksen.

Dette ga gull til seniorene

I «Chefs table» hadde De Norske Kokkelandslagene Senior sju serveringer: Brød, smør og dipp, fingermat (to kalde og to varme), kaldt festfat med to fisketerriner og tilbehør, vegansk varm mellomrett, hovedrett, dessert og konfekt. Maten ble servert til 12 gjester, 10 av dem var betalende gjester fra Norge, blant annet ambassadøren ved den norske ambassaden i Tyskland. To retter gikk til juryen for bedømming.

På menyen sto råvarer som kongekrabbe, røkt laks, røkt fjordørret, Sterling kveite, kalv, norske grønnsaker og en dessert med smaker av solbær, valnøtt og sjokolade.

Laget består av Gunnar Hvarnes (manager), Sebastian Myhre (kaptein), Siriyaporn Rithisirikrerg, Panupong Phengphen, Sindre Hjelmseth, Runar Helgeland, Simen Johansen, Benjamin Granerud, Eline Sofie Sunde, Nils Flatmark, Rohita Kumara, Synva Gjerde Knapastad og Mats Eriksen Holmsen.

– Ulidelig spennende

– Det å ta kategorigull i alle konkurransene er en veldig stor prestasjon. Nå er det ulidelig spennende å se hva dette holder til. Det blir noen pinefulle timer frem til premieutdelingen litt senere i dag, sier president i Norske Kokkers Landsforening, Kyrre Dybdal, som har fulgt konkurransen fra sidelinjen den siste uka.

Det er forventet at det endelige resultatet vil være klart et sted mellom klokken 15 og 16 i dag.

ANNONSE