Norge tok to gull – Håkon Solbakk Nordic Chef 2022

+
DET NORSKE TEAMET: Norske Bak fra venstre Håvard Onsøyen, Tonje Svee, Norges dommer Kjetil Gundersen, Håkon Solbakk og Nils Flatmark.Foran Birk Torp.

Håkon Solbakk, kjøkkensjef på i Speilsalen på Britannia Hotell i Trondheim, vant i dag Nordic Chef 2022. Håkon utmerket seg i kjøkkenet gjennom hele konkurransen og sikret mange, viktige poeng fra plassdommerne.

Juryen understreket at NORDIC CHEF 2022 holdt et generelt høyt nivå, det høyeste nivå på lang tid. Juryen kunne også fortelle at nivåforskjellen mellom Nordic Chef og Nordic Young Chef ikke var veldig stort, det lover godt for fremtiden.

Nordic Chef 2022, Håkon Solbakk fra Norge og Britannia Hotell i Trondheim vant klart foran Island på sølv og Danmark på bronseplass. Håkon Solbakk er en erfaren konkurransekokk. Håkon har i flere år vært med på De Norske Kokkelandslagene, og jobber til daglig i et kreativt og utviklende miljø.

Hovedelementene i den 3 retters menyen Håkon Solbakk laget til 12 gjester:

  • Forrett hovedråvare: Frilandskylling og rabarbra
  • Hovedrett hovedråvare: Sterling kveite og blåskjell fra Vilsund
  • Dessert hovedråvare: Callebaut hvit sjokolade, bringebær og rødbete

Norske Kokkers Landsforening er stolte over de norske utøverne som de siste månedene har forberedt seg til denne viktige konkurransen. Da alle vet at de nordiske landene alltid er høyt rangert i andre viktige kokke-konkurranser, er det noe spesielt å konkurrere mot de beste.
– Vi er ekstremt stolte over de norske kokkene i Nordisk mesterskap, som har vist en enorm faglig styrke i de ulike konkurransene. Det kreves stor vilje og pågangsmot for å gå på og gi alt under press og uvante forhold, men alle de norske kokkene har vist at de taklet dette på eksemplarisk vis. De hjerteligste gratulasjoner fra NKLs president Kim-Haavard Larsen.

Gull i Nordic Green Chef 2022

Norge tok tidenes første gull i denne konkurransen, en konkurranse med fokus på FNs bærekraftmål og som trolig vil bli en viktig konkurranse i mange mesterskap i fremtiden. Nils Flatmark, Britannia Hotel, og Tonje Svee fra To Rom Og Kjøkken utgjør det norske vinnerlaget. Nils Flatmark har tross sin unge alder vært en kort tur innom De Norske Kokkelandslagene, og har lang erfaring med gode norske råvarer og Det Norske Kjøkken fra et sterkt matfaglig miljø i Lom og Brimi’s rike.

Nordic Young Chef 2022

Håvard Onsøyen, De Norske Kokkelandslagene og Statholdergaarden i Oslo, tok sølv bak Island og foran Sverige på bronseplass. Håvard står i starten av en karriere som konkurransekokk og det skal bli spennende å følge han videre. Vi gleder oss på vegne av Kokke-Norge.

Nordic Waiter 2022

Nordic Waiter 2022 ble vunnet av Kristin Olsen fra Danmark. Birk Torp fra Norge og Spontan vinbar ble nummer 2 og Finland tok bronse. Birk har tross sin unge alder konkurrert i flere nasjonale konkurranser, internasjonale konkurranser og vært Norges deltager i SKILLS. Servitør konkurransen er en tøff konkurranse, med veldig mange forskjellige konkurranseelementer.

Norske dommere i Herning

Norge stiller også med meget kompetente dommere i Nordisk, i både kokk- og servitørkonkurransene:

  • Kjetil Gundersen, NKL Vestfold, en av Norges A-sertifiserte dommere i WACS
  • Ann Mari Wang Johansen, servitørlauget KKHR
ANNONSE