Mills: 92 prosent klimakutt på ett år

+
Det mest betydningsfulle tiltaket ble gjort ved fabrikken i Fredrikstad. Her produseres blant annet Soft Flora, Vita Hjertego', Olivero, Mills Kaviar og Mills Majones.

I løpet av 2021 kuttet Mills hele 92 prosent av klimautslippene i egen produksjon. Nøkkelen var et godt klimaregnskap.

Mills’ klimaregnskap viste at oljekjelen i Fredrikstad-fabrikken utgjorde omtrent halvparten av klimautslippet fra egen produksjon. Hele 10.000 liter fyringsolje gikk med hver uke. Nå er oljekjelen byttet ut med en elektrisk kjel som går på grønn strøm med opprinnelsesgaranti.

El-kjelen produserer nå damp med mindre utslipp og på en mer effektiv måte enn den gamle oljekjelen gjorde. Mills er avhengig av bruk av damp for å sikre trygg matproduksjon. I en elektrisk dampkjel benyttes all energien effektivt, og ingen utslipp går ut gjennom pipen.
– Med gode klimaregnskap var det enkelt for oss å lokalisere hvilke tiltak som kunne settes i gang for å ta store kutt i våre egne utslipp. God kunnskap om egne utslippstall, i kombinasjon med en ledelse som ønsker fart i klimaarbeidet gjorde det mulig å iverksette elektrifiseringen raskt, sier bærekraftsdirektør Emilie Olderskog.

Mills har fått godkjent klimamål av anerkjente Science Based Targets initiative: Det betyr at målene faktisk er ambisiøse nok til å bidra til å begrense temperaturstigningen til maks 1,5 grad. Foreløpig er det kun ni andre norske selskap som har fått denne godkjenningen. Nå håper Olderskog flere lar seg inspirere, og påpeker at klimakutt ikke trenger å være verken vanskelig eller dyrt.

Klima er et av hovedområdene i Mills’ bærekraftstrategi. Parallelt med klimatiltak jobber selskapet med å gjøre emballasjen mer miljøvennlig, maten enda sunnere og med å sikre etikk og miljø i leverandørkjeden.

ANNONSE