En bowl til begjær

En «superbowl» fra Bø – med panerte villreker og mangosalsa – er for øyeblikket landets sunneste hurtigmat.

Vel, det skal også legges til at både salat, chilimayo salatbønner, avocado, ruccula, honningmelon og syltet rødløk bidro til seieren for Huslys Superbowl – i NM i Sunn fastfood 2021.
– Vi spiser med øynene. Så vi ville lage noe som ser digg ut, forteller Ina Seljestad Flaatin og Iselin Sletta Jakobsen fra Husly Kafé & Catering i telemarks- og universitetsbygda Bø.

Metervennlig

Besøker du Husly, møter du et romslig lokale på 300 kvadrat, fylt av god avstand og trendy interiør. En møteplass for bøheringer generelt – og kanskje studenter spesielt. Både fordi studenter ofte jobber her, og fordi stedet er perfekt for å få unna litt pensum – over en latte og et bakverk. Eller en superbowl.

Høyst sannsynlig møter du også både Ina og Iselin; eierne bak stedet; et humørfylt fyrverkeri av en duo som overtok stedet i 2020, få måneder før pandemien slo inn.
– Vi rakk akkurat SMAK-messen før det smalt, humrer Iselin.
– Men det gikk egentlig ganske greit. Det kom lite smitte til Bø, og siden vi har så god plass kunne vi faktisk holde åpent det meste av tiden. Og barna våre hadde hjemmeskole her!

Mobil mat

– Vi hadde jo planlagt å tilby catering som en del av konseptet vårt. Pandemien gjorde bare at vi måtte hive oss rundt litt før planen. Vi tilbød gratis utkjøring til hele Bø, noe som fungerte. God markedsføring var det også, smiler Ina.

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå i 2021 var det sjuende gang at OFG – eller Opplysningskontoret for frukt og grønt – arrangerte NM i Sunn fastfood. Målet med konkurransen er at flere av oss skal velge sunnere i farta.
– Skal vi ikke bare melde oss på? Spurte Ina Iselin retorisk, en gang i våres. Og i juni ringte smaksdommeren. «Jeg kommer om en time», var beskjeden.
– Akkurat da var det sinnssykt busy her, og Ina var ute en tur, forklarer Iselin.
«Dette klarer du fint», var meldingen fra Ina over mobilen. Og det må ha stemt, for i oktober ble det ypperste pallplass, foran 20 andre finalister. Dommen lød: «Det er en solid, fargerik og delikat rett med nydelige smaker og flott anrettet. En fargerik frisk rett med nydelige smakskombinasjoner!»
– Da var bygda stolt av oss!

Fra sykehuset

Ina og Iselin – fra henholdsvis Hardanger og Kristiansund – er begge utdannet kokker. De ble kjent da de jobbet på kjøkkenet på Sykehuset Telemark – Seksjon for rehabilitering på Nordagutu; en seksjon som behandler sykelig overvekt.
– Vi skjønte med en gang at vi hadde en spesiell kjemi. Det er ofte at vi avslutter hverandres setninger fordi vi tenker på samme måte. Det at vi går så naturlig sammen var vel avgjørende da vi sa fra oss trygge, offentlige jobber for å kaste oss ut i det private næringslivet. Selv om det er fryktelig mye jobb, så fungerer det skikkelig bra, sier vekselsvis Ina og Iselin.

Og sånn går nu dagan hos Norges sunneste superbowlmaker.

PS: Ble det litt for mye sunnhet her på Husly? Fortvil ikke: Du får kjøpt både rømmegrøt, karamellpudding og napoleonskake også!

ANNONSE