For en fest!

Et feststemt publikum strømmet til serveringssteder landet rundt da Norge åpnet opp, skriver redaktør Nina Borgen i sin lederartikkel i SMAKmagasinet 5/21. Bladet sendes ut denne uken

En lørdag i slutten av september åpnet Norge opp. Det var offisielt slutt på de restriksjonene som har preget hverdagen vår i 561 dager. Et feststemt publikum strømmet til serveringssteder landet rundt, og for bransjen ble det nærmest 17. mai og nyttårsaften på én gang. For noen ble det kanskje litt i overkant, men at dette betyr mye for serveringsmarkedet er det ingen tvil om. 

Stort trykk i markedet gir også noen utfordringer når det gjelder å levere enkelte varer. Årsaken til dette er sammensatt. Reduserte produksjonsvolumer på grunn av Covid-19, containermangel, redusert havnekapasitet i Kina, skipshavari i Suezkanalen og andre i utgangspunktet perifere hendelser, innvirker på hverandre og får konsekvenser – også for det norske serveringsmarkedet. Derfor oppstår det av og til utsolgtsituasjoner – noe vi selvfølgelig gjør vårt beste for å løse så smidig som mulig.

Samtidig skjer det mye spennende produktutvikling som bidrar til at nye produkter blir tilgjengelige. Et godt eksempel på dette er Naturli´ serien fra Orkla. Dette er kjøttfrie produkter som utmerker seg gjennom sin gode smak og fine tekstur. Les mer om dette i denne utgaven

En annen nyhet vi omtaler, er de norskproduserte tofuproduktene fra Miss Gin. Dette er foreløpig små nisjeprodukter, men interessen for disse proteinrike produktene er raskt voksende. 

Vi har også vært en tur i Trondheim og sett på noen av de spennende nyetableringene som er på gang. Denne byen har en rik og spennende flora av gode spisesteder. Nå blir det enda flere. 

En riktig fin og travel høst til dere alle!

ANNONSE