Endelig!

Endelig er det rom for å se en ende på de begrensninger pandemien har påført oss, skriver SMAKmagasinets redaktør Nina Borgen i sin lederartikkel i utgave 3/21. Bladet leveres på posten denne uken.

Etter over ett år med det som nærmest må betegnes som en unntakstilstand, er det åpnet opp for skjenking i Oslo og andre kommuner som har vært hardt rammet av pandemien. Dette er selvfølgelig utrolig positivt, både fordi det signaliserer at viruset er på retur og fordi det betyr at serveringsnæringen igjen kan åpne opp. Det er svært etterlengtet både for bransjen og for publikum.
– Alle lengter etter å komme ut og nyte god mat og drikke og benytte seg av det fantastiske tilbudet som serveringsnæringen representerer, sier presidenten i NHO Reiseliv, Mona Saab. SMAKmagasinet har tatt en prat med henne om utsiktene for årets sommersesong slik hun ser det. Du finner mer om det på side 14.

I dette nummeret har vi også besøkt noen reiselivsbedrifter som nå er klare for en hektisk sommersesong. En av disse er Nes gård ved Lustrafjorden, som har bygget ut og utviklet et helt spesielt reiselivsprodukt. Med særpreg, kultur og tradisjon i skjønn forening, byr vertskapet på en opplevelse som stadig flere etterspør.

Kreativitet, optimisme og skaperkraft er gode egenskaper i mange sammenhenger, ikke minst når det kommer til å lage levende og bærekraftige serveringskonsepter som beriker lokalmiljøet – slik som «Lauget kaffi og kultur» i Sandane. Marièl og Charlotte savnet en sosial møteplass i bygda. Løsningen ble å etablere en kafé. Det kan du lese mer om på side 34.

For øvrig vil jeg anbefale å se nærmere på saken om DraughtMaster Flex som du finner på de neste sidene. Dette er et enkelt tappesystem som gir mange muligheter, også for mindre steder som tidligere ikke har kunnet tilby øl fra fat. Friskt, tappet øl kan være et godt supplement for mange, som også kan bidra til hyggelig mersalg. Det blir viktig etter det krevende året vi nå har vært igjennom.

God sommer!

 

 

ANNONSE