Utmerkelse til brukervennlig matapp

+
Sammen med designbyrået Behalf har Kulinarisk Akademi laget en brukervennlig app med oppskrifter og kurs, spesialtilpasset for mobilen.

Kulinarisk Akademi tildeles DOGA-merket for design og arkitektur for sin digitale kokebok Foodsteps. DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

– Vi har en stolt design- og arkitekturhistorie i Norge – og det vi gjør med denne prisen er å løfte frem de aller beste. Årets vinnere har skyhøy faglig kvalitet og viser frem den imponerende nyskapingen som skjer over hele landet. Her er det virkelig mye å la seg inspirere av, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

I år er det i alt 17 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til sju mottakere av DOGA-merket nykommer.

Brukervennlig og pedagogisk

Stadig flere nordmenn interesserer seg for matlaging, men det er ikke alltid alle basiskunnskapene er på plass. For hvordan demonterer du egentlig en and? Eller monterer en kransekake, for den saks skyld?

Målet til Kulinarisk Akademi er å øke matkunnskapen i Norge. Samtidig ønsker de å få flere til å velge kortreist mat og få folk til å spise sunnere og dessuten kaste mindre mat. Sammen med designbyrået Behalf har de laget en brukervennlig app med oppskrifter og kurs, spesialtilpasset for mobilen.

Bak den digitale kokeboken Foodsteps ligger en solid innsiktsjobb, basert på en rekke intervjuer med matentusiaster og hobbykokker. Her var det tre behov som utkrystalliserte seg: For det første ønsket mange seg en mobilapp med gode, norske oppskrifter. I tillegg ville folk gjerne ha et digitalt alternativ til fysiske matkurs. Til sist identifiserte Kulinarisk Akademi et behov for en trygg havn for matlaging – med enkel og pedagogisk bistand fra profesjonelle kokker.

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur er henrykt over at det endelig har kommet en digital kokebok som faktisk fungerer. Den skriver at Foodsteps er en sjeldent godt gjennomført og veldesignet tjeneste.

«Kulinarisk Akademi har satt seg grundig inn i brukernes situasjon og behov og laget et verktøy som er tiltalende, anvendelig og lystbetont å bruke. Vi lar oss imponere over det faglige nivået og hvor enkelt og pedagogisk det blir formidlet, med videoer som tar deg steg for steg gjennom de ulike rettene,» står det i jurykjennelsen.

Verktøy for verdiskaping

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, og kan føre sin historie helt tilbake til 1964.
Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for grønn omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

ANNONSE