Hvite dager hos Geita på St. Hanshaugen

+
Restauranten tilbyr en egenprodusert drikkepakke til menyen. Her er det bl.a. forskjellige infusjoner med ulike frukter og bær.

Som et tiltak for å redusere smittespredning er det for tiden skjenkestopp i Oslo. For mange restauranter er det ikke økonomisk forsvarlig å holde åpent når de mister inntektene alkoholsalget gir, og det er kun et knippe restauranter som har valgt å holde dørene åpne selv om de ikke kan selge alkohol. En av disse restaurantene er Geita på St. Hanshaugen.

– Vi har åpent som vanlig, med unntak av at vi ikke kan servere alkohol, forteller Joakim Thorstensen, daglig leder på Geita, til SMAKmagasinet. – Vi føler at det ville blitt helt feil å bare stenge ned og fokusere på det negative. Vi ser også at det er såpass mye interesse fra gjestene til at vi kan gjøre det vi ønsker å gjøre, som er å holde åpent.

Kvalitet uten alkohol

Selv om det ikke er mulig å servere alkohol, sørger de ansatte på Geita for at det blir levert kvalitet likevel.
– Vi har en egenprodusert drikkepakke til menyen som vi serverer, sier Thorstensen.

– Blant annet serverer vi forskjellige infusjoner med ulike frukter og bær . Vi har også vår egne hjemmelagde versjon av bobler, slik at det blir forfriskende også uten alkohol.

Thorstensen har sommerlierutdanning, og får brukt utdanningen sin selv om det ikke blir som normalt.
– Mye handler jo om smaker og smakskombinasjoner, og disse kan man videreføre opp mot alkoholfrie drikker også. Det var ikke dette jeg så for meg da jeg tok utdanningen, men det er en utfordring jeg tar på strak arm, forteller han. – Men jeg skal jo innrømme at jeg ser frem til å kunne servere deilig vin igjen også!

En annen normal

Geita restaurant er i en litt spesiell situasjon, ettersom de åpnet i september. Deres «normal» er derfor situasjonen med innskrenkninger, og de har beregnet for dette hele veien.
– Vi har aldri opplevd at det ikke er korona, og derfor har vi nok hatt en lettere tilpasning til hele situasjonen. Når man begynner med åpning av restauranten på 60 % kapasitet, blir det en helt annen verden, forteller Thorstensen. – Men selvfølgelig har det en innvirkning på totalen, og vi merker at det er en annen omsetning når vi ikke får servert alkohol.

Restauranten opplever også at det kommer inn en del kanselleringer tett opp mot reservasjonsdatoen. Dagene blir derfor veldig uforutsigbare, og dette er nok deres største utfordring.
– Vi kan oppleve å være fullbooket og miste halvparten av reservasjonene 24 timer før, sier Thorstensen. – Men det er mulig for folk å sette seg på venteliste. Da kan vi ta kontakt dersom det kommer avbestillinger.

ANNONSE