Coca-Cola med 100 % resirkulert plast

I løpet av første halvdel av 2021 vil alle Coca-Cola-flasker laget i Norge være produsert med 100 % resirkulerbar plast. Norge er et av de første landene hvor Coca-Cola gjennomfører dette tiltaket.

Flasker med Cola, Fanta, Sprite og Urge i norske butikker vil i 2021 altså bestå av 100 % resirkulert plast. Det eneste unntaket vil være korken og etiketten.
– Vi har et ansvar for å bidra til en sirkulær økonomi, sier Barbara Tönz, country manager i Coca-Cola Norge, i en pressemelding.

Årlig reduksjon på 75 %

Bruken av resirkulert plast vil medføre en reduksjon av ny plast med 4.300 tonn i året, noe som tilsvarer 75 %. Klimautslippene fra flaskeproduksjonen vil reduseres med 28 %. De nye flaskene pantes slik som før.

– Plast er en klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt, sier administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge, Carl Lescroart. – Vi håper vår overgang til 100 % resirkulert plast kan bidra til målet om en norsk sirkulær økonomi for plast; et lukket kretsløp der all norsk plast til drikkevareemballasje samles inn og gjenvinnes.

«World Without Waste»

Overgangen til 100 % resirkulert plast er en del av Coca-Cola sin internasjonale bærekraftstrategi «World Without Waste». Målet er en verden uten emballasjeavfall. Norge er et av landene hvor forutsetningene ligger til rette for å gjennomføre dette tiltaket, og vi står derfor i spissen av prosjektet.

– I Norge har vi forutsetningene for å lede an på dette området. Vi har verdens kanskje beste system for panting, sier Barbara Tönz. – Dette betyr at målet om en sirkulær økonomi for plast er mer oppnåelig her enn kanskje noe annet sted i verden. Vi har et ansvar for å bidra med denne utviklingen, og det er det vi nå gjør.

Globale mål

Coca-Cola har lenge jobbet med bærekraftig emballasje. Blant annet tok de i 2013 i bruk PlantBottle, som er flasker laget med 22,5 % plantemateriale og 25 % resirkulert plast.
– Når vi går over til kun å bruke resirkulert plast her i Norge, er det viktig steg videre på denne veien, sier Carl Lescroart.

Det globale målet til Coca-Cola er at selskapet skal samle inn hver eneste flaske som blir solgt innen 2030, de skal ha 100 % gjenvinnbar emballasje innen 2025 og minst 50 % resirkulert plast i flaskene innen 2030. Enkelte land, slik som Norge, ligger altså foran disse målene.

ANNONSE