Nytt nummer av SMAKmagasinet på trappene

I morgen leveres den nyeste utgaven av SMAKmagasinet på posten. I denne utgaven kan du bl.a. lese om nye vilttrender og finne gode vinanbefalinger til viltrettene du setter på menyen. Her finner du også en interessant artikkel om fermentering, og vi ser nærmere på hvorfor alkoholfritt øl er blitt en trend. Les Stig W. Jørgensens lederartikkel nedenfor.

Godt smittevern gir kundetrygghet

Serveringsbransjen har vært igjennom en svært krevende periode med «urolig vær» i form av mange ulike utfordringer knyttet til korona. Det er dessverre ingen ting som tyder på at vi vil styre inn i roligere farvann med det første. Vi må alle fortsette å praktisere smittevernregler på beste måte i tiden som kommer. Det gir en hel del praktiske utfordringer, men vi har ikke noe annet valg enn å løse disse slik at kundene føler seg trygge.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv uttaler til SMAKmagasinet at
mange serveringsbedrifter benytter veilederne som er utarbeidet for smitteverntiltak, og at de har gjort en god jobb med å tilrettelegge for de reglene de er pålagt. Det er også mitt inntrykk. Bedriftenes omstillingsevne er med på å bidra til at næringen fortsatt kan ha et tilbud.

Samtidig er det interessant å registrere at den betydelige oppblomstringen av takeaway som vi har opplevd etter 15. mars, har bidratt positivt for et stort antall serveringsbedrifter. Dette merkes bl.a. gjennom en sterk økning i salget av nonfood tilpasset ulike takeawayløsninger. Les mer om dette i denne utgaven.

Parallelt med korona og de utfordringer vi vil støte på også fremover, står vi på terskelen til høstsesongen og de muligheter det gir. Snart er det tid for vilt, men ikke nødvendigvis akkurat det samme som du hadde på menyen i fjor! Nye trender gjør seg gjeldende, også innenfor denne kategorien. Les mer om dette på de neste sidene.

I denne utgaven vil jeg også anbefale en morsom sak om fermentering. Stadig flere norske kokker ser mulighetene som fermentering gir for å lage spennende innslag på menyen. Kanskje kan det inspirere til litt kulinarisk eksperimentering denne høsten?

Ønsker du å abonnere på SMAKmagasinet, kan du bestille det her.

ANNONSE