Lun stemning og gode smaker på Nordvæst

+
– Jeg har alltid drømt om å drive mitt eget sted – akkurat slik jeg synes det skal være. På Gjerdrum fant jeg den ideelle plassen, sier Hilde Hogstad. Hilde og datteren Pernille ønsker velkommen!

– Det var fantastisk hyggelig å åpne dørene igjen. Vi valgte å stenge ned 13. mars fordi vi ønsket å være med på en felles dugnad for å bekjempe korona, sier Hilde Hogstad – eier og driver av restaurant Nordvæst. Stedet er kjent for god mat, hyggelige konserter og øvrige kulturarrangementer, og det er et etterlengtet tilbud som nå har startet opp igjen.

Gjerdrum har etter hvert begynt å komme tilbake til mer normale tilstander, og Hilde åpnet for vanlig drift ved Nordvæst 22. mai.

– Men vi stengte ikke ned, altså! Vi brukte tiden til å utvikle et takeaway-tilbud. Vi kastet oss rundt og fikk på plass en meny med flere nye pizzaer, alle oppkalt etter byer på bokstavene i navnet Nordvæst. 16. april åpnet vi for bestillinger. Det ble en kjempesuksess med utrolig bra respons fra kundene våre! Takeaway er derfor noe vi også vil satse på fremover sammen det øvrige tilbudet vårt, forteller Hilde.

– I prosessen med å utforme et takeaway-tilbud fikk vi god hjelp av Tommy Bråthen fra ASKO som bl.a. satte oss i kontakt med et bakeri som leverer pizzabunner av den kvaliteten og størrelsen som vi ønsker.

God atmosfære

– Det er på mange måter finstua mi dette, smiler Hilde, som bor i etasjen over restauranten.

– Jeg har utformet dette stedet etter mitt eget hjerte. Her skal det være hyggelig å stikke innom. God atmosfære kan aldri overvurderes! Planene var godt gjennomtenkte da hun signerte leiekontrakten høsten 2017.

– Opprinnelig er jeg dekoratør, men jeg har vært i bransjen siden 2009. Da begynte jeg i Jordbærpikene på Lørenskog, og etter hvert fikk jeg tilbud om å bli avdelingsleder ved to steder på Gardermoen. Det var både morsomt, spennende og utfordrende. Men jeg har alltid drømt om å drive mitt eget sted – akkurat slik jeg synes det skal være. På Gjerdrum fant jeg den ideelle plassen!

Storstue

Lokalet fylles raskt den dagen vi er innom. Det er lunsjtid, og mange vet å sette pris på mat og atmosfære hos Nordvæst.

– Vi har mange trofaste gjester! Det er vi selvfølgelig glade for, og vi gjør vårt ytterste for at folk skal trives. Maten skal selvfølgelig smake, og du som gjest skal føle deg velkommen. Jeg er også veldig opptatt av at vi skal ha et variert og spennende tilbud på kveldstid. Derfor arrangerer vi jevnlig både quiz-kvelder, konserter og andre arrangementer. Kirkepub har vi også hatt! Gjestene setter pris på dette, og det er viktig å kunne tilby slike arrangementer for å markedsføre Nordvæst. Vi skal være et sted for hele bygda! Folk i Gjerdrum vet at vi jevnlig byr på arrangementer det er verd å få med seg, og det bidrar også til å skape den trivelige atmosfæren vi har, forteller Hilde.

Gode samtaler

Midt i restaurantlokalet troner et langbord.

– Det skal innby til vennskap, gode samtaler og fellesskap. Det er jo gjestene mine som bidrar til å skape en hyggelig atmosfære, noe som igjen gir en tilhørighet til Nordvæst. Og selvfølgelig byr vi på god mat! Jeg er opptatt av å bruke kvalitetsprodukter, og benytter gjerne norske råvarer for å støtte opp om norsk landbruk. Men god mat alene er ikke nok til å skape en fin gjesteopplevelse. Alle som jobber her, ønsker å bidra til at man føler seg hjemme, og er man positiv, så smitter det over på kundene. Det å se kundene mener jeg er helt avgjørende. Ett av de viktigste suksesskriteriene for å lykkes i bransjen, er å lytte til kundene. Gjør du det, får du utrolig mye igjen.

– Det å drive mitt eget sted var en drøm i mange år. Nå er den realisert, og jeg stortrives med det. Det er selvfølgelig travelt til tider, men jeg gleder meg til jobben hver eneste dag, smiler Hilde.

ANNONSE