Tid for grill og godt drikke

For å heve opplevelsen bør grillet kjøtt, fisk og andre grillretter komplementeres av god vin i glasset. Fagansvarlig vin og brennevin i ASKO Servering, Henrik Gjerding, har trukket frem noen nyheter som passer til grillmenyen.

Alle land har sine egne grilltradisjoner: stekte sardiner i Italia, helstekt pattegris i Spania, grillet gyros og blekksprut i Hellas. Man kan lukke øynene og drømme seg tilbake til sin favorittferieplass bare ved duften fra varme trekull.

Restauranter med mulighet for utegrilling bør gripe sjansen for mersalg i sommersesongen. Spesielt i år når nordmenn i stor grad kommer til å feriere i eget land. Om kundene får ferten av grillmat, kan salget økes. 

 

VALDO JUNGLE ROSÉ

Smaksnotat: Musserende vin med en lakserosa farge og en ren personlighet.
Fin og elegant bouquet med intenst hint av bringebær. Kilende, myke bobler, rund og varm smak, fruktig aroma. Laget med Charmat metode, 3 måneder tankmodning.

Druesammensetning: Nerello Mascalese 80 %, Glera 20 % Produsert: Italia, Veneto Importør: VinAroma

EPD: 4358297

 

FAUSTINO RIVERO ALBARINO

Smaksnotat: Fruktig aroma med duft av fersken, aprikos, ananas og hvite blomster. God friskhet og mineralitet med preg av sitrus. Middels fylde med fin avslutning.

Druesammensetning: 100 % Albarino

Produsert: Spania, Rias Baixas

Importør: Vinissimo

EPD: 5411004

 

ANNA SPINATO ORGANIC PROSECCO

Smaksnotat: Strågul farge med hint av grønt, fyldig mousse med fine og vedvarende bobler. Behagelig duft av fersken og mandler. Frisk og god ettersmak.

Druesammensetning: 100 % Glera

Sertifisering: Økologisk

Produsert: Italia, Veneto

Importør: Best Cellars

EPD: 5418090

 

MAS DOIX LES CRESTES

Smaksnotat: Duft av mørke bjørnebær. Fargen er mørk, delikat lilla. Druene er høstet fra 20–50 år gamle vinstokker. 8 måneder på brukte franske eikefat.

Druesammensetning: Syrah 10 %, Grenache 80 %, Carignan 10 %

Produsert: Spania, Catalonia, Priorat

Importør: JP Wine

EPD: 5487426

 

PACO GARCIA TEMPRANILLO BLANCO

Smaksnotat: Herlig duft av sitrus og hvite blomster. Smak av sitrus, hvite blomster. Fantastisk produkt hvor 50 % av vinen er lagret på 225 liters franske eikefat på bunnfall i syv måneder.

Druesammensetning: Tempranillo Blanco 100 % Produsert: Spania, Rioja, Rioja Alta

Importør: JP Wine

EPD: 5506654

 

MAS JANEIL LES PETIT PAS ROUGE

Smaksnotat: Smaksrik vin med god konsentrasjon, saftig frukt med smak av mørke bær og tørkede urter. Passer ypperlig til det meste av grillmat, storfe og småvilt.

Druesammensetning: Grenache 35 %, Syrah 35 %, Carignan 10 %, Mourvèdre 20 %

Produsert: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes du Roussillon

Importør: Excellars

EPD: 4076519

 

OGIER LIRAC

Smaksnotat: Rund og bløt vin med smak av røde og mørke bær som bringebær og bjørnebær. God, strukturert lengde. Passer til kjøtt av storfe, gjerne grillet.

Druesammensetning: Grenache 60 %, Syrah 25 %, Mourvèdre 10 %, Cinsault 5 %

Produsert: Frankrike, Sør-Rhone

Importør: Vinordia

EPD: 4334124

 

WONGRAVEN SENZA COMPROMESSO 

Smaksnotat: Klar dyp rosa. Intens og delikat kirsebærpreget duft med florale overtoner. Frisk og fyldig med god konsentrasjon og struktur. Lang ettersmak. Et godt valg til grillmat når man ikke har lyst på rødvin. Passer godt til lyst kjøtt og kylling.

Druesammensetning: 100 % Nebbiolo

Produsert: Italia, Piemonte Importør: Symposium

EPD: 5598495

 

Henrik Gjerding

Fagansvarlig vin- og brennevin i ASKO Servering.

Henrik har fagbrev kokk og servitør fra Hotel Continental i Oslo, i tillegg til arbeidserfaring som kokk fra Frankrike og Østerrike. Han har delartium fra Christiania Gymnas og 3-årig utdannelse ved BI med Bachelor of Management. Han er også sommelier fra Gastronomisk institutt, Universitetet i Stavanger.

Henrik har arbeidet nesten 13 år i Haugen-Gruppen; de siste årene som Brand Manager for vin. I 2013 gjennomførte han Leadership in Action ved BI, Oslo, og juni 2019 tok han Serviceledelse ved Høyskolen Kristiania. Fra 2017 har Henrik vært styremedlem i Norsk Restaurant Skole, Oslo.

ANNONSE