Vårens vintrender: Lite sukker, lyst, lett og rosévin

Vi ser klare tendenser til at mange velger viner med mindre sukker og mindre fatlagring. For rosévin går foretrukket farge fra sukkertøysrosa til lett lakserosa og til de helt lyse med kun et snev av rosafarge.

Trendene i markedet denne våren fortsetter som i fjor – det er økt fokus på helse og ernæring. Mange foretrekker også vin som kan skilte med kvalitet, stramhet og lyshet. Europeiske viner dominerer.

DOMAINE LAROCHE CHABLIS 2018

  • Smaksnotat: Typeriktig Chablis, tørr og krisp med aroma av sitrus, grønne epler og urter. Innslag av smør, nøtter og mineraler, god lengde.
  • Druesammensetning: 100 % Chardonnay
  • Importør: Vinordia
  • EPD: 394635

GUSTAVE LORENTZ BURG RIESLING

  • Smaksnotat: Vinen har lys strågul farge. Mineralsk med fin syre og vedvarende frukt. Aromatisk duft av mandarin, sitron og eple.
  • Druesammensetning: Riesling 100%
  • Sertifisering: Økologisk
  • Importør: Interbrands Norway AS
  • EPD: 2413813

MESTA VERDEJO 2018

  • Smaksnotat: Vinen har en fyldig, fin syrlighet og lang ettersmak. Lukt av grønne epler og sitrus.
  • Druesammensetning: Verdejo 100 %
  • Importør: AMKA Norway AS
  • EPD: 8270848

TOMMASI LE VOLPARE SOAVE CLASSICO

  • Smaksnotat: Vinen er tørr, middels fyldig og ren, frisk ettersmak. Den har en krydret lukt med hint av tropisk frukt. Fargen er lys gyllen.
  • Importør: Interbrands Norway AS
  • EPD: 1138122

MINUTY ROSÉ 2018

  • Smaksnotat: Vinen er frisk, fruktig og ung, med smak av røde bær og blodappelsin. Den har et innslag av fruktaromaer som røde bær, lavendel, sitrus og urter.
  • Vinsammensetning: Syrah 10 %, Grenache 50 %, Cinsault 40 %
  • Importør: Vinetum AS
  • EPD: 5288162

NERVI ROSATO 2018

  • Smaksnotat: Preg av røde bær og urter, innslag av sitrus på duft. Solid, juicy og konsentrert på smak med preg av røde bær og urter. Passer som aperitiff og til matretter av lyst kjøtt og salater.
  • Druesammensetning: 100 % Nebbiolo
  • EPD: 5416508

LES FUMÉES BLANCHES SAUVIGNOS GRIS 2019

  • Smaksnotat: Dette er smaken av sommer! Delikate røde bærtoner og et snev av urter. Tørr og frisk rosévin som passer til middels smaksrike retter, salater, kylling og pai.
  • Druesammensetning: 85 % Sauvignon Gris, 15 % Sauvignon Gris
  • Importør: Excellars
  • EPD: 2573186

GASSIER COTEAUX D’AIX EN PROVENCE 2019 - ØKOLOGISK

  • Smaksnotat: En crisp og frisk rosévin med preg av røde bær, rips, epler, og krydder. Godt egnet til aperitiff, smaksrike salater, sushi og krydret asiatisk mat.
  • Druesammensetning: 34 % Cinsault, 33 % Syrah, 33 % Grenache
  • Importør: Vinordia
  • EPD: 4027447

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE