Årets NKL-priser

+
Christer Rødseth er Årets kjøkkensjef 2019.

Tradisjonen tro deler Norske Kokkers Landsforening ut flere priser på sitt landsmøte som normalt arrangeres i mars måned. På grunn av de spesielle forhold som coronaviruset har medført, er dette nå utsatt til høsten. Men årets priser er nå utdelt!

I begrunnelsene fra juryen blir det trukket frem følgende ved de fire prisvinnerne.

Årets kjøkkensjef

Christer Rødseth er Årets kjøkkensjef 2019. Han synes det er skikkelig stort å få prisen.

Årets Kjøkkensjef 2019 oppfyller samtlige kriterier og er samtidig et forbilde både når det gjelder rekruttering til faget, positiv framsnakking av kokkeyrket, bærekraftig produksjon og engasjement mot matsvinn.

Til tross for sin unge alder har Årets kjøkkensjef til nå hatt en usedvanlig karriere som startet med oppvask, deretter fagbrev og commis-oppdrag i krevende konkurranser, ansvarsfulle lederstillinger i ulike kjøkken og restauranter og stor suksess med sine TV-opptredener.

Han er i dag kjøkkensjef for to restauranter i Oslo, og har representert Norske Kokkers Landsforening i internasjonale konkurranser både med Kokkelandslaget junior og senior hvor han har oppnådd strålende resultater.

Årets lærebedrift

Årets Lærebedrift 2019 er HURTIGRUTEN AS.

Hurtigruten AS tar imot lærlinger i kokk-, servitør-, konditor- og resepsjonsfaget.
De legger til rette for god og bred opplæring av framtidens fagfolk til HORECA-bransjen.

De siste årene har de også vært godt representert under ASKO Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Hvert år tar de inn flere kokk- og servitørlærlinger, noe som er et bevis for at de tar sin del av ansvaret for å utdanne faglærte til vår bransje. I tillegg tar de imot lærlinger i resepsjonsfaget.

Årets styreleder – Evergoodprisen 2019

Årets styreleder blant NKLs 22 foreninger er Morten Martinsen fra NKL Østfold. 

Han representerer en forening med stabil, god aktivitet og med et tydelig fokus på å få med flere unge kokker i sin lokale NKL-forening.

Foreningen har rekruttert rekordmange Young Chefs i 2019, og de har startet en sterk offensiv for å få med flere medlemmer generelt og er godt synlig i fagmiljøet der foreningen har sitt nedslagsfelt.

I 2019 har Årets Styreleder også tatt del i flere nasjonale aktiviteter, og satt sin forening på NKL-kartet på en positiv måte. Foreningen deltok på den nasjonale restedagen og de arrangerte en av TINE Matcups 6 semifinaler.

Årets styreleder har vært aktiv i foreningen siden 2001, han har jobbet i komiteer, jobbet dugnad og vist at det er viktig å delta lokalt. De siste fire årene har han vært styreleder, og utviklet seg til å bli en styreleder å regne med.

Årets Young Chef – 2019

Årets Young Chef 2019 er Nils Flatmark – NKL Trondheim

Vinneren er et engasjert og positivt medlem som stiller opp på medlemsmøter og andre arrangement som NKL foreningen hans arrangerer. Årtes Young Chef kjører gjerne fire timer for å delta på det meste i sin forenings regi!

Han er et ja-menneske med mye humor som smitter, er samfunnsengasjert, lidenskapelig engasjert i yrket og organisasjonen NKL. Han ble tatt med som Commis på Kokkelandslaget i desember 2019, og han har tatt ansvar for kursene NKLs Young Chefs ledet for Unge Kokker.

Vinneren viser stor forståelse og respekt for organisasjonen virke, og utviser stor yrkesstolthet og er et flott forbilde. 

ANNONSE