Smakebiter på trendåret 2020

I det nye nummeret av SMAKmagasinet vil du finne en stor artikkel om hvilke trender vi kan forvente i år.

Allerede nå kan vi røpe hva som spås å bli årets kjøkken, årets rett og årets dessert.

Årets kjøkken: Laos

Laotisk mat har likhetstrekk med det nordlige thailandske kjøkkenet, men ikke forvent mye kokosmelk eller mange søte smaker. Mat fra Laos er kjent for å være lys, deilig og preget av urter, med grillet kjøtt og fisk og rikelig med ris.

Krydrete kjøttsalater kalt for larb er noe av det vi vil se på flere menyer i 2020. Larb er Laos' uoffisielle nasjonalrett.

Årets rett: Grøt

Grøt er en mangfoldig og allsidig rett som favner langt mer enn tradisjonell havregrøt og risgrøt slik vi kjenner dem her i Skandinavia. Vel å merke nevnes også disse grøtvariantene i trendrapporten til AF&Co – sammen med portugisisk papas, japansk okayu, kinesisk congee eller jook, filippinsk arroz caldo og vietnamesisk chao ga.

Det forventes at kokkene vil gi grøten en kreativ og moderne vri i år.

Årets dessert: Churros

Det originale bakverket med sukker og kanel har gitt inspirasjon til en rekke nye churro-inspirerte retter og desserter. Det kan nevnes donuts, croissanter, vafler og iskrem-sandwicher. Churro-kreasjonene anno 2020 er like Instagram-vennlige som de er deilige.

Når vi først snakker om dessert, må vi også nevne baskisk ostekake, som er spådd å vokse i popularitet.

Les mer om årets trender i årets første nummer av SMAKmagasinet.

ANNONSE