Varmende kaffedrikker i høstmørket

+
Det er alltid morsomt å kunne by på noe nytt og annerledes, og har du enda ikke smakt gresskarlatte, så vil vi sterkt anbefale deg å prøve det.

Når det er surt og kaldt ute, kan det passe med en deilig, varm kopp kaffe. Det finnes uendelig mange varianter du kan lage om du ønsker å by på noe spesielt. Ikke er det så vanskelig heller!

For mange er det godt med vanlig svart kaffe, mens andre gjerne vil ha melkebaserte kaffedrikker som latte eller cortado. Det er alltid morsomt å kunne by på noe nytt og annerledes, og har du enda ikke smakt gresskarlatte, så vil vi sterkt anbefale deg å prøve det. 

Oppskrift på gresskarlatte

Dette trenger du:

  • 3 dl melk
  • 2 ss gresskarpuré
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts gresskarkryddermiks (se nedenfor)
  • 1–2 shot med sterk, mørkbrent kaffe, for eksempel ALI Mørkbrent

Gresskarkryddermiks:

  • 2 ts malt nellik
  • 2 ts malt muskattnøtt
  • 2 ts malt allehånde
  • 2 ts malt kanel

Fremgangsmåte:

  1. Ha melk, gresskarpuré og sukker i en kjele.
  2. Varm opp på middels varme mens du rører til det begynner å dampe.
  3. Trekk melken bort fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt og krydderblanding.
  4. Hell over i blender og kjør til det skummer. Har du ikke blender, kan du bare piske kraftig for å lage skum.
  5. Hell over i kaffeglass og tilsett den sterke kaffen.
  6. Valgfritt: Topp gjerne med ekstra melkeskum eller pisket krem og et lite dryss med kanel.
  7. Nå kan du nyte din gresskarlatte!

Oppskriften er lånt fra Kaffegeek.no, som har mange spennende kaffeoppskrifter.

Det finnes flere varianter av Spiced Latte, og alle er perfekt høstkos. Prøv også Ida Gran-Jansens versjon, som er uten gresskar. 

Affogato kombinerer kaffe og dessert, og er veldig enkel å lage.

ANNONSE