LOs sommerpatrulje skal fokusere på serveringsbransjen

+
Sommerjobb er for mange unge det første møtet med arbeidslivet. For at dette skal bli best mulig, er det viktig at både de unge ansatte og arbeidsgiverne kjenner sine plikter og rettigheter.

De kommende tre ukene går LOs Sommerpatrulje av stabelen over hele landet. I løpet av sommeren vil den undersøke arbeidsforholdene til tusenvis av unge, og bidra til å spre kunnskap om rettigheter og plikter i arbeidslivet. Patruljen vil i år ha et særlig fokus på ansatte i bemanningsbyrå og serveringsbransjen.

I sommer er sommerpatruljen ute og går for 34. gang, siden oppstarten i 1985.

Serveringsbransjen er utsatt

Servering og bemanning er utsatte bransjer der det er viktig at samfunnet følger med på at de ansatte jobber under ordentlige forhold, og at loven følges. Etter flere år med uheldige avsløringer og oppmerksomhet i mediene, velger LO å fokusere på disse bransjene spesielt, men vil som alltid patruljere innenfor et vidt spekter av bransjer over hele landet.

I 2018 ble det rettet oppmerksomhet mot minstelønn da LOs sommerpatrulje kontrolte hotell- og restaurantbransjen.

Verneombud og mestring

I fjor besøkte LOs sommerpatrulje nesten 6000 bedrifter over hele landet. I år vil sommerpatruljen særlig se etter om verneombud er på plass, om ungdom trives og føler mestring i jobben. Og som alltid vil vi sjekke om arbeidskontrakten er i orden.

LO har sett at stadig flere norske arbeidsgivere kjenner til Sommerpatruljen, og de fleste er positive til å få besøk.

ANNONSE