Lyst og lett – våren er her!

+
Rosèvin har gått fra å være sukkertøysrosa til lett lakserosa med kun et snev av rosafargen.

Våren er i anmarsj og ASKOs hotell- og restaurantkunder er i full gang med å utforme vårens og sommerens vinkart. Her er noen produktanbefalinger.

Trendene i markedet denne våren viser at kundene har økt fokus på helse og ernæring. Vi ser klare tendenser til at restaurantkunder velger viner med mindre sukker, mindre fatlagring og ikke minst har rosèvin gått fra å være sukkertøysrosa til lett lakserosa med kun et snev av rosafargen.

Les også: Viktig med kundetilpassede løsninger

Les også: Nye bartrender gir spennende muligheter

Musserende

Vi ser at engelsk musserende vin er en økende trend i markedet. Her er to varianter fra produsenten Gusbourne Estate i Appledore som produseres i Kent.

I 2004 tok Andrew Weeber over eiendommen med en klar visjon og et eneste mål: Å lage den beste engelske musserende vinen, med kvalitet som kan måles mot de beste.

Gusbourne Blanc de Blancs 2013

Smaksnotater: Gylden gul med delikate bobler, klassisk Blanc de Blanc med hint av grønne epler, sitrus og hvit frukt på duften, mineraltoner og toast med smør i smaken. Syrefrisk ettersmak, likevel bløt og kremet.

Druer: 100 % Chardonnay

EPD: 4780722

Gusbourne Rosé 2014

Smaksnotater: Delikat lys rosa farge. Duft av sommerbær som jordbær, kirsebær og rips med florale toner. Delikat smak med kremete bobler. Lang og delikat finish.

Druer: 60 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay

Flotte viner fra munkenes åssider

Monte del Frà betyr munkenes åsside. Monte del Frà ligger i hjertet av Custoza DOC, syd-øst for Gardasjøen, 15 km utenfor Verona. Brødrene Eligio og Claudio Bonomo eier 65 hektar dyrket vinmark. Dette er en av de mest fremadstormende og dynamiske produsentene i regionen, og benytter meget moderne vindyrkningsteknikker.

Cà del Magro Custoza Superiore

Middels dyp gylden farge. Aromatisk duft av grønne epler, sitrus, blomster og et lett bittert mandelpreg. Tørr vin med flott syre, stor fruktkonsentrasjon, pent balansert og en lang, behagelig avslutning. Ni påfølgende årganger har fått tre glass i Gambero Rosso. Ikonisk hvitvin i Italia.

Bardolino Chiaretto Rosé

Lys rosa farge. Med innslag av kirsebær, bjørnebær, florale innslag, grønne epler og litt krydder. Delikat og frisk vin med lang ettersmak og flott syre.

Valpolicella Classico Lena di Mezzo

Klar rød farge. Aromatisk og fruktig med duft av kirsebær og krydder. Pent balansert syre og en stor fruktkonsentrasjon. Lang og myk finish.

Fransk provencevin er igjen i skuddet

Château Minuty ligger i Provence i Frankrike. Minutys historie går tilbake til 1930-årene da Gabriel Farnet overtok gården og det lille kapellet som er bygget under Napoleon III. På den tiden ble eiendommen kalt for "De l'Oratoire" som betyr nettopp "Fra kapellet". Det brukes primært lokale druesorter som reflekterer området. Mesteparten består derfor av Grenache kjent for å være "kongen av rosé" og Tibouren, som er typisk for Saint-Tropez.

Vinen har en delikat, lyserosa farge. Fruktaromaer som bringebær, modne jordbær, rips og fersken. Noe sitrustoner, lavendel og ferske provençalske urter. Frisk og fruktig, smaker av fersken, bringebær og blodappelsin. God, frisk ettersmak.

EPD Minuty M, 150 cl: 5288188

Cocktails på flaske

Nohrlund økologiske cocktails på flaske

Sommeren 2014 ble Nohrlund grunnlagt av en gruppe bartendere med en felles lidenskap for cocktails. Drømmen var å lage cocktails med utmerket smak av kvalitet som kunne nytes og serveres av alle; uansett sted, formål, og selv om man ikke hadde kunnskap til å lage gode cocktails.

Det tok bare et halvt år før Nohrlund virkelig satte sitt navn på den internasjonale scenen. Som den første pre-blandede produsenten noensinne vant Nohrlund sølv, gull og dobbelt gull på World Spirit Competition i San Francisco. I den anledning ble det klart at ferdigblandede cocktails i fremtiden kan regnes blant verdens beste smaker, på nivå med de største og mest kjente merkevarer.

Nohrlunds Økologiske Cocktails kommer i praktiske 16 cl-flasker med flere gode smaker.

EPD Passion Martini: 5173448

ANNONSE