Hva sier du til en hummus-shake?

+
Hummus-guacamole er rett og slett en kombinasjon av hummus og guacamole.

Hummus – som tradisjonelt er en puré av kikerter blandet med tahini, olje, hvitløk og sitronsaft – vil angivelig dukke opp i alle slags retter i 2019.

Det spår trendbyrået af&co. Som eksempler lister de opp hummus-milkshake, hummus-guacamole, hummus-pommes frites og søte hummus-desserter.

Det er riktignok ikke alle rettene som inneholder en fullverdig hummus, men de mest sentrale hummus-ingrediensene, kikerter og tahini, er som oftest med.

Spesialitet fra Midtøsten

Hummus er en spesialitet fra Midtøsten. Spiseklar hummus er tilgjengelig i sortimentet til ASKO Servering, men det er også enkelt å lage selv. En god hummus gir mye smak, og passer som tilbehør til det meste. 

Kikerter og tahini

Det er særlig kikerter og tahini som vil figurere i en rekke retter i år. Sistnevnte er malte sesamnfrø. Trendbyrået Baum + Whiteman tror at tahini vil dukke opp på overraskende steder, og at det vil bli brukt på nye, spennende måter. 

Kikerter er for øvrig kjent for å være en god proteinkilde. Få gode tips til flere plantebaserte proteinkilder her.

Nedenfor gir vi deg en oppskrift på en tradisjonell hummus. Mer eksperimentelle hummus-oppskrifter finner du mange av på internett. En hummus-shake kan for eksempel bestå av kikerter, tahini, banan, mandelmelk, kakao/kanel/vanilje.

Blant dessertene kan du finne navn som Peanut Butter Chocolate Chip Hummus, Brownie Batter Hummus, Banana Hummus, Pumpkin Pie Hummus, Cake Batter Hummus, Red Velvet Hummus, Banana Bread Hummus og Chocolate Hummus.

Oppskrift på klassisk hummus

Oppskriftet er hentet fra MatPrat.

Ingredienser til 5 porsjoner

  • 1 boks hermetiske kikerter (240 g)
  • 2 fedd hvitløk
  • I underkant av 1 dl olivenolje
  • Saften av ¼ sitron
  • ½ ts salt
  • ½ ss tahini
  • ¼ malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt.
  2. Ha kikertene i en foodprocessor/blender sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

Har du ikke tahini? Her finner du en oppskrift uten.

ANNONSE