Tidlig skrei-åpning på Aker Brygge

+
Fra venstre Ann Bergström, daglig leder på Lofoten Fiskerestaurant og Philip Gudd, kjøkkensjef på Lofoten Fiskerestaurant.

Skrei-sesongen starter tidlig i år. Allerede lørdag 19. januar serverer Lofoten Fiskerestaurant skrei, som en av de første restaurantene i hovedstaden.

Skrei-sesongen regnes vanligvis å starte i februar, med offisiell åpningsdato 14. februar. I år har imidlertid den berømte torskefisken fra Barentshavet allerede ankommet norskekysten, og denne helgen inntar skreien hovedstadens restauranter.

Flere spiser skrei

En undersøkelse utført i fjor av Kantar TNS på vegne av Norges sjømatråd, viser at andelen mennesker som spiser skrei er økende i Oslo/Akershus. Nesten 8 av 10 (78 prosent) av de spurte opplyste at de hadde spist skrei minst én gang i løpet av året. Dette var opp fra 72 prosent i 2017 og 2016*.

Lofoten Fiskerestaurant på Aker Brygge er en av Oslos største spesialister på skrei, og serverte i fjor rundt 3,5 tonn av den populære fisken. I år har de allerede merket pågangen fra skreisultne nordmenn.

– Skreien har åpenbart en helt spesiell plass hos mange i Oslo. Allerede rett over nyttår begynner folk å ringe og spørre om når skreien kommer, sier Ann Bergström, daglig leder ved Lofoten Fiskerestaurant.

Treffer bredt

Skrei er torskefisk fra Barentshavet som trekker ned til norskekysten for å gyte. Kjøttet sies å bli uvanlig fast og velsmakende på grunn av de store avstandene fisken forflytter seg. Skrei fiskes helt fra Finnmark til Stad, men rundt 40 prosent skjer utenfor Lofoten og Vesterålen.

Skreien er populær blant nordmenn, og på Lofoten Fiskerestaurant fylles bordene av både unge og gamle.

– Vår erfaring er at skreien er elsket av alle slags mennesker. Gjestene våre er alt fra dresskledde næringslivsfolk til pensjonister eller unge, urbane hipstere. Felles for dem alle er nok jakten på en ekte, norsk matopplevelse, sier Bergström.

ANNONSE