Kulinarisk senter i Lofoten skal styrke rekrutteringen

Det er en kjent sak at for få ungdomsskoleelever søker seg til restaurant- og matfag på landsbasis. Ved Vest-Lofoten videregående skole har det tidligere blitt vurdert å legge ned tilbudet. Nå satses det heller på at et kulinarisk senter kan være løsningen.

– I mitt hode vil det være helt feil at en region som Lofoten, med fiskeri, landbruk og en stor reiselivsnæring, skal være uten utdanning innenfor restaurant og matfag. Da kom tanken om et kulinarisk senter for å øke interessen, uttalte fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) til Lofotposten i november i fjor.

Skole og næringsliv kobles sammen

Da besøkte hun skolen og fortalte elevene om ideen bak senteret, som skal være et samarbeid mellom skole og næringsliv. Frem til sommeren skal planene om senteret fylles med konkret innhold.

– Senteret skal bidra til å fremme Lofoten som matregion, med alle de fantastiske råvarene som finnes der, og styrke matopplevelsene for innbyggere og besøkende, fortalte Olsen.

– Det er stilt spørsmål om tilbudet er liv laga på grunn av lav søkning og få lærlingeplasser. Mitt svar er ja, det er den. Men da må vi gjøre noe mer ut av utdanningen, sa Olsen til Lofotposten da hun først annonserte nyheten i 2017.

Styrings- og arbeidsgruppe

Prosjektet skal jobbes frem av en styrings- og arbeidsgruppe bestående av fagpersoner og ledere fra Vestvågøy kommune, Vest-Lofoten Videregående skole og LofotenMat SA. Andre bidragsytere er Vestvågøy kommune, Vest-Lofoten videregående skole, Lofoten Reiselivsfagskole og Destinasjon Lofoten.

 

ANNONSE