Skal redusere matsvinnet: No go for frokost på Go

Forrige tirsdag var det slutt. Vi snakker om frokosttilbudet for innenlandske SAS-kunder som reiser med SAS Go. – Men helt slutt er det ikke, presiserer pressetalsmann Knut Morten Johansen overfor SMAKmagasinet. – Du kan fortsatt forhåndsbestille mat om du ønsker det.

Saken er som følger; SAS vil tilby frokost som vanlig for sine SAS Plus-kunder. For de øvrige som reiser med SAS Go, har man besluttet å kutte ut ordinær frokost for å redusere matsvinnet.

Bærekraft

– Vi har et betydelig matsvinn. Det kastes utrolige mengder mat, og derfor innfører vi dette. SAS er et ansvarlig selskap som er opptatt av bærekraft, og vi ser derfor dette som et tiltak som støtter opp om dette.

– Men hvor stort er matsvinnet hos SAS?

– Det har jeg ingen tall på nå.

– For noen er det viktig med regelmessige måltider. Hvordan kan de som er avhengige av det, bestille sin frokost?

– Dette kan gjøres samtidig med at du bestiller billett, sier Knut Morten Johansen.

Litt uklart

Foreløpig er dette noe uklart beskrevet på selskapets hjemmesider. Går du inn og ønsker å booke en innenlands-billett, for eksempel til Bergen slik vi gjorde, får du opp at «Måltid/snacks er inkludert».

Du må lete under fanen «Reiseinfo» og deretter «Mat og drikke» for å finne informasjon om den nye rdningen. Der opplyses følgende: Merk at hvis du reiser i Skandinavia eller Finland, kan du kun forhåndsbestille frokost.

Det er selvfølgelig prisverdig at det gjennomføres tiltak for å redusere matsvinnet. Så får vi håpe at de som trenger sin frokost er oppmerksomme på den nye ordningen, og at den vil fungere etter intensjonene.

ANNONSE