Nytt nummer av SMAKmagasinet

Årets sjette og siste utgave av SMAKmagasinet er nå ute. Dette kan du lese om i det nye nummeret.

Julen nærmer seg med stormskritt, og følgelig er flere av artiklene relatert til sesongen vi er inne i. I denne utgaven kan du lese om lutefisk og akevitt, alkoholfritt øl og kvalitetskaffe til julematen.

Blant det øvrige innholdet vil du blant annet finne en artikkel om hvordan faktorer som lukt, lyd, berøring, interiør, selskap og bestikk påvirker hvordan vi smaker et måltid. Vi gir deg også en oversikt over hvilke proteinkilder du bør velge blant om du skal servere vegetarmat. I tillegg kan du få med deg en statusoppdatering fra KuttMatsvinn2020, samt lese om restrauranten som tilbyr fine dining med utgangspunkt i restemat. 

Lederartikkelen til markedsdirektør Stig W. Jørgensen gir deg ytterligere en pekepinn om hva du kan forvente av den ferske utgaven av SMAKmagasinet.

En travel julemåned

Det er travle dager for de fleste de siste ukene før jul. For serveringsnæringen betyr desember svært mye både rent omsetningsmessig og når det gjelder å vise seg frem for nye kunder. Mange spisesteder legger derfor vekt på å gi gjestene en hyggelig kundeopplevelse som forhåpentligvis kan gi gjenkjøp.

Alkoholfrie alternativer

Da gjelder det å ha et utvalg og en meny som frister, og som er tilpasset gjestenes behov og forventninger. Det innebærer bl.a. å tilby en bredde i utvalget, også når det gjelder alkoholfrie alternativer. ASKO har de siste årene bygget opp et særdeles bredt utvalg innenfor øl og vin. En viktig del av dette er alkoholfritt øl som vi ser har en betydelig økning i salget. Les mer om det i bladet.

Årets kunde skal kåres

En fristende meny er selvfølgelig en forutsetning for å trekke kunder. I tillegg er evnen til å gi gjestene en fin opplevelse helt avgjørende for å oppnå suksess. ASKO har mange kunder som driver meget godt, som betyr mye for sitt lokalmiljø og som evner å gi den gode kundeopplevelsen. For å gi en honnør til de dyktige driverne landet rundt, kårer vi hvert år Årets kunde. I denne utgaven av SMAKmagasinet får du en nærmere presentasjon av de tre som er nominert i år.

Tang og tare på menyen

Av det øvrige innholdet i bladet, vil jeg anbefale å lese artikkelen om hvordan restaurant Paleo i Svolvær har satt tang og tare på menyen. Det er jo fasinerende at en så stor og relativt uutnyttet ressurs nå endelig ser ut til å få sin fortjente oppmerksomhet. Evnen til å skape spennende smaksopplevelser av råvarer som dette, viser kraften som ligger i en kreativ tilnærming til både tilberedning og det å kombinere ulike råvarer.

En riktig fin julehøytid ønskes dere alle!

Stig W. Jørgensen

ANNONSE