Et hjem for oss – et hjem for deg

– Hos oss smaker maten så mye at du ikke merker at den er vegansk, sier Tom Puskarich i det han tapper nitrokaffe i et reagensrør. SMAKmagasinet er på besøk på Restoration Café i The Flats @ Hanover Commons, i New Hampshires største by.

The Flats @ Hanover Commons er et boligkompleks på 235 Hanover Street i Manchester i New Hampshire. Her har man fått plass til over 30 studioleiligheter av høy kvalitet og få kvadratmeter. Restoration Café i første etasje spiller rollen som både fellesområde, mobil arbeidsplass, resepsjon og stedet for god kaffe og sunn mat.

Artikkelen fortsetter under bildene.

The Flats @ Hanover Commons i New Hampshire.

– Vi åpnet dørene for litt over året siden, og konseptet vårt har blitt svært godt mottatt, forteller Tom Puskarich, kokk og daglig leder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her kan vi kose oss på jobb, sier Tom Puskarich.

Grønt fokus

– Her lager vi den maten vi selv har lyst på, fortsetter Tom Puskarich.

– Mye smak, mye grønt, lokale råvarer og høy sunnhetsfaktor. 75 prosent av menyen er vegansk og vegetariansk. Men må du absolutt ha kjøtt, så kan du få det også!

Menyen er satt sammen av impulser fra flere verdensdeler, og retter med navn som Buddha, Tandoori og Paleo er komponert som en synergi av god ernæring og maksimal smaksopplevelse. Og som drikke kan du jo prøve en av «Dr. Tom E’s Juice Tonics», med vannmelon, agurk, lime og peppermynte, eller for eksempel gulrot, eple, sitron og ingefær. Eller kanskje du vil gyve løs på en «Snake Oil Smoothie»-variant?

– Er det tidlig på dagen, vil jeg anbefale nitrokaffe. Vi har tre varianter på fat, humrer Tom.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Dog Friendly» fellesområde

Puskarich beskriver Restoration Café som fellesskapsprosjekt med et bedagelig tempo.

– Jeg drev en større restaurant tidligere, med hundrevis av sitteplasser. Interessant, men uhyre stressende. Dette her er langt mer behagelig. Her kan vi kose oss på jobb.

Idet SMAKmagasinets sendebud nyter en nytappet nitrokaffe i reagensrør med sugerør, kommer et bud inn døren med trallen full av pakker.

Restoration Café fungerer nemlig også som postmottak for leilighetskompleksets innbyggere.

– Her er det full service. Her kan du få levert pakkene dine, og hit kan du ta med både jobben og hunden. Fra disken kan du kjøpe både muffins og hundekjeks. Og vi kan til og med gå tur med hunden for deg, hvis du ikke har tid til det selv. Restoration er «Dog Friendly», konstaterer Tom.

Stilen i Restoration Café er både moderne og rustikk. Utenfor er det sitteplasser, og inne er trappen opp til leilighetene en viktig del av interiøret. Sofakroken er et velegnet sted for litt kveldsarbeid på iPaden.

– Meningen er at beboerne skal bruke hele bygningen. Og det funker, avslutter Tom Puskarich, og vandrer ut på kjøkkenet igjen.

ANNONSE