I dag åpner REST

+
Her er gjengen som gir deg en kulinarisk opplevelse på REST. Fra høyre Mads Revheim Skjolden, Sebastian Skaugen, Jimmy Øien, Inghild Stien Thorvaldsen, Christopher Grude Chjristiansen, Vibeke Thomassen og Espen Dalbakk.

Etter måneder med klargjøring og oppussing av lokalene, er restaurant REST endelig klar til åpning. Dette blir et innovativt og spennende tilskudd til hovedstadens restaurantflora, og er du opptatt av Fine Dining og bærekraft, så er dette stedet for deg.

Her finner du en dedikert gjeng med unge kjøkkentalenter som til sammen har en kulinarisk merittliste som få kan matche. Jimmy Øien er kjøkkensjef. Han har erfaring fra Kokkelandslaget, og han var også med som commis da Ørjan Johannessen vant Bocuse d´Or.

Vekk med matsvinnet

- Vi ønsker å sette fokus på matsvinnet, og forhåpentligvis bidra til at det kan reduseres. Det kastes jo så utrolig mye mat, og mye av dette er råvarer som fortjener å bli brukt. Vi ønsker å vise at man kan lage utrolig mye spennende og godt av råvarer som sorteres vekk, sier Jimmy.

- Det er klart dette gir en del utfordringer i forhold til det å bestille fra et gitt sortiment. Samtidig er det spennende å jobbe med de råvarene som er tilgjengelig. I mange tilfeller er det også mer tidkrevende å jobbe med produkter som ligger utenfor en vanlig standard. Det tar eksempelvis lengre tid å skrelle en krokete gullrot...

Inspirasjon

- Samtidig mener vi at det er viktig å vise at det er mulig å utnytte matressursene på en god måte. Forhåpentligvis kan det inspirere både til bruk av ”nye” stykningsdeler og råvarer som ansees som ukurante på grunn av skjønnhetsfeil. Smaksmessig er det ingen ting i veien med slike produkter. Det skal vi vise på REST! Jeg håper riktig mange tar turen innom oss og bestiller vår set-meny. Der er det mye godt, lover Jimmy.

Les er nærmere presentasjon av meny og restaurant i neste utgave av SMAKmagasinet. Ønsker du å bestille bord, kan du gjøre det på restaurantens nettside, restaurantrest.com.

ANNONSE