Sensee: Smart sensor-system sikrer god kontroll

+
Sensorer som dette plasseres i de ulike kjøleenhetene.

Bruker du mye tid på temperaturkontroll? Har du kanskje opplevd det triste synet av en fryser som har gått i stykker med bedervede matvarer som resultat?

Det er ikke uten grunn at det å ha kontroll på temperaturnivået i frysere og kjølere er en viktig oppgave for alle som driver en eller annen form for serveringsvirksomhet. Derfor er det verd å se nærmere på en norskutviklet smart-løsning som kan gi god kontroll og bidra til å forebygge skader og problemer forårsaket av feil på kjøl- og fryssystemer.

Den norske IT-bedriften Sensee har utviklet et sensorsystem som har fått mye oppmerksomhet - bl.a. fra Microsoft. Dette er noe som passer både for små og store aktører i serveringsbransjen.

Nyttig

- Enten du er en stor eller liten serveringsvirksomhet, har du det samme behovet for kontroll på temperaturer i frysere og kjøleskap. Mattilsynet gjør ingen forskjell, sier Kristian Sjøvold, en av gründerne i Sensee.

- Da vi begynte å se litt på markedsmulighetene i dette, så vi at det var behov for praktiske løsninger til en akseptabel pris – også for mindre virksomheter. Videre var det klart at mange brukte svært mye tid på manuelle temperaturkontroller. En løsning med sensorer som kontinuerlig overvåker temperaturnivåer og varsler når det er behov, er derfor for både nyttig og praktisk. Det frigjør også tid som kan brukes på andre oppgaver, fremhever Sjøvold.

- Rent praktisk gjøres dette ved at vi installerer sensorer på aktuelle kjøle-/fryseenheter, og data fra disse kan hentes opp på telefon og/eller PC. Her blir man også varslet om det måtte forekomme avvik. Det gjør at du raskt kan gripe inn og dermed unngå svinn.

God respons

- Vi begynte å teste ut systemet i fjor høst, og fikk bekreftet at systemet fungerer slik det skal. I april begynte vi en forsiktig utrullering hos kunder, og vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger. Dette fungerer for kundene, forteller Sjøvold fornøyd.

Han og selskapet er også svært fornøyde med at Microsoft har fattet interesse for selskapets sensorløsninger.

- Microsoft inviterte oss til å presentere ideene våre, og de var meget positive til mulighetene som ligger i dette. Vi ble etter det invitert til å bli med i selskapets program for såkalte ”startups”. Etter det er vi gått videre til det såkalte ”scale up-programmet, noe som gir oss store muligheter – også internasjonalt. Vi ser på dette som en anerkjennelse av de praktiske muligheter sensorløsningen vår gir, sier Sjøvold.

Les mer om Sensee og deres system for temperaturkontroll.

ANNONSE