Disse er nominert til Matprisen 2018
Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat.
Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november. Prisen deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser.
– Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og jobber med sirkulær jordøkonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen, sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.
De nominerte
Matprisen
Heinrich Jung, Hedmark
Mestringsguiden, Oslo
Årets produsent
Ask gård, Oppland
Grindal ysteri, Trøndelag
Årets formidler
Green Bonanza
Harvest Magazine
Sogn Jord- og hagebruksskule
Barne- og ungdomsprisen
Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo
Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet
Oppistua Øye, Møre og Romsdal
Årets kjøkken
Ben Reddik, Oslo
Restaurant Kontrast, Oslo
Røst Teaterbistro, Trøndelag
Debioprisen
Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland
Ett bord, Oslo
Fosen folkehøgskole, Trøndelag
Årets kokk
Astrid Regine Nässlander, Nordland
Thomas Valø, Trøndelag
Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).