Disse er nominert til Matprisen 2018

+
Balholm, som lager fruktmost i Sogn og Fjordane, er en av de nominerte i kategorien Årets produsent.

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat.

Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november. Prisen deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser.

– Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og jobber med sirkulær jordøkonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen, sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.

De nominerte 

Matprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Matsentralen Norge

Mestringsguiden, Oslo

 

Årets produsent

Ask gård, Oppland

Balholm, Sogn og Fjordane

Grindal ysteri, Trøndelag

 

Årets formidler

Green Bonanza

Harvest Magazine

Sogn Jord- og hagebruksskule

 

Barne- og ungdomsprisen

Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo

Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet

Oppistua Øye, Møre og Romsdal

 

Årets kjøkken

Ben Reddik, Oslo

Restaurant Kontrast, Oslo

Røst Teaterbistro, Trøndelag

 

Debioprisen

Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland

Ett bord, Oslo

Fosen folkehøgskole, Trøndelag

 

Årets kokk

Astrid Regine Nässlander, Nordland

Hanne Frosta, Hordaland

Thomas Valø, Trøndelag

 

Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).