1 million måltider reddet fra søpla

+
Teamet bak Too Good To Go; en engasjert gjeng som vil at alle skal spise opp maten sin!

Appen Too Good To Go er i løpet av to år lastet ned av 500 000 nordmenn. I dette tidsrommet har appen bidratt til å selge 1 million måltider. Dette er et imponerende tall, ikke minst når alternativet var at maten ellers ville blitt kastet.

Denne løsningen er med andre ord blitt et viktig redskap i kampen mot matsvinnet.

– Vi er strålende fornøyd med utviklingen, forteller informasjonsansvarlig Line Larsen i Too Good To Go.

– Opprinnelig så vi for oss at dette var et tilbud som i første rekke passet for serveringssteder. Det er det selvfølgelig også, men nå ser vi at et økende antall butikker ønsker å være med.

Hva gjør appen?

Appen kobler forbrukere opp mot spisesteder med overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Kunden velger et spisested i appen, forhåndsbetaler og henter maten i et angitt tidsrom.

– Vi har i dag rundt 1000 spisesteder og butikker over hele Norge hvor man kan benytte denne muligheten, forteller Larsen.

– Interessen for å være med på dette tiltaket er også økende, og tilbudet finnes i dag på små og store steder. I appen får du en oversikt over de stedene som er nær deg, og som tilbyr overskuddsmat. Du bestiller og betaler med appen, og får oppgitt et hentetidspunkt. Responsen er veldig positiv, og antallet som har lastet ned appen sier litt om det.

Regionale forskjeller

– Er det noen regionale forskjeller på bruken av denne tjenesten?

– Vi ser at forbrukere i Asker og Bærum benytter denne muligheten flittig. Det kan nok komme av at det er et relativt høyt antall serveringssteder som er med på denne ordningen i dette området. Mange forbrukere i dette området var også tidlig ute med å ta i bruk denne muligheten. Samtidig vil jeg fremheve at det er plass til mange flere spisesteder! Behovet er stort, understreker Larsen.

Enkelt for serveringsstedene

– Dette er jo et fint tiltak på mange måter. Er det en enkel sak å bli med på dette for de spisesteder som måtte være interessert?

– Det er veldig enkelt! Bare ta kontakt med oss, så følger vi opp og forklarer hvordan det hele fungerer. Du kan gå inn på vår hjemmeside eller vår facebookside, og om du ønsker kan du også gjøre dette via Instagram, forteller Larsen.

– Argumentene for å være en del av dette er sterke! En ting er at man gjennom dette gjør en aktiv innsats i kampen mot matsvinnet. I tillegg får man betalt for mat som ellers ville blitt kastet!

Kantiner og hoteller ble anbefalt å knytte seg til Too Good To Go som et effektfullt tiltak for å redusere matsvinnet sitt, under et faglig forum for KuttMatsvinn2020.

ANNONSE