Norsk Akevittfestival 11.-13. oktober

Har du sansen for god norsk akevitt, kan det være en idé å ta turen til Gjøvik i perioden 11.-13. oktober. Da arrangeres Norsk Akevittfestival 2018! Byen forventer over 30.000 besøkende til festivalen denne helgen.

Festivaltoget med egen avgang fra Oslo S tar deg med til Gjøvik for å feire livets vann, avgang fredag 12. oktober kl. 14:02 fra Oslo S. Her blir det underholdning, akevittsmaking og foredrag – og på informasjonstavla i avgangshallen vil det altså stå «Akevittoget til Gjøvik».

Akevitt og tradisjoner

Historien om sprit og akevitt på Gjøvik og Toten er lang og broket. Den strekker seg fra første nedtegnelse om sprit på 1500-tallet, over 1700-tallet hvor det fantes spritbrennere på nesten hver gård i regionen, til 2018 – hvor det er kun ett brenneri (Hoff SA) som betjener nesten hele Norges spritproduksjon. Gjøvik regnes av mange som akevittens arnested og nettopp derfor finner man Norsk Akevittfestival akkurat her, på Gjøvik.

Festivalen arrangeres i år for 8. gang og er nå en veletablert festival med over 50 arrangement som trekker til seg over 30.000 besøkende. Årets program er spennende og innholdsrikt med stor bredde og spennende kultur- og underholdningstilbud.

Festivalen skal være et samlingspunkt i Innlandet med forankring i våre mattradisjoner og rike kulturliv. Vi byr på en real festivalopplevelse med akevittog, matmarkedet Mætt ta mat, Norges største smakstelt, ølbryggerkonkurranse, konserttelt og masse folkeliv. I konsertteltet kan du bl.a. oppleve bl.a både Trang Fødsel og Staut.

Les mer om arrangementet på akevittfestivalen.no.

ANNONSE