Stor lokalmatfestival i Bergen

31. august til 2. september arrangeres Vestlandets største lokalmatfestival. Aldri før har det vært så mange deltagende kokker, lokalmatprodusenter og internasjonale gastronomibyer med. Det ventes over 40 000 mennesker til Koengen denne helgen.

- Vestlandet byr på et fantastisk mangfold av råvarer fra sjø og land. Et rikt fiske i fjordene, tang og tare som blomstrer i fjæra, villsau beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige bærbusker, epletrær og sprudlende sider. Dette og mye mer kan du oppleve på Bergen Matfestival 2018, sier Ingerid Wembstad, Prosjektleder for Bergen Matfestival.

Høydepunkter

Festivalen byr på mye spennende. Du kan bl.a. oppleve
Norges lengste ostebord, eget ostetelt med 20 forskjellige osteprodusenter fra hele landet, spennende foredrag, smakinger og kobling av ost og sider

Det blir også internasjonalt besøk av 4 forskjellige gastronomibyer: UNESCO Alba (Italia), Florianopolis (Brasil), Dénia og Burgos (Spania). På festivalen får du smake på lokale spesialiteter fra de internasjonale byene, og du blir inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter.

Videre vil 6 av Norges fremste kokker blir utfordret til å lage den beste street food-retten av sjømat i den prestisjetunge konkurransen ”Årets sjømatkokk 2018”. Pink Fish-gründer og kongen av sjømat på gaten, Geir Skeie, er juryformann.

Det blir selvfølgelig også anledning til å smake mye god mat. I restaurantteltet "Matbyen Bergen” serverer Bien, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877 utsøkte retter laget med de beste lokale råvarene.

Du kan også få med deg en rekke matkurs, og du kan lære mer om økologi. På lørdag og søndag blir det også en storstilt fiskeauksjon.

For barna

Det blir også mange spennende mataktiviteter for barn og unge; som den store matreisen - fra jord til bord til jord, minikokkekurs, familiesøndag, lær om fiskekroppen, delta i matkonkurranser, møt bonden og dyrene, kjør minitraktor og mange andre gøyale ting.

For mer informasjon om festivalen, se matarena.no.

ANNONSE