Historiske vandreruter i fjellheimen

I 2012 startet et spennende samarbeidsprosjekt mellom Riksantikvaren og Den Norske Turistforening. Målet var å etablere ”historiske vandreruter” i fjellet som åpnet opp for nye opplevelser samtidig som dette bidrar til å gjøre fjellet mer attraktivt for nye målgrupper.

Reiselivet i Norge har hatt et generelt oppsving de siste årene med en betydelig økning i besøket fra mange utenlandske destinasjoner. Mye av det som trekker, er nettopp de helt unike naturopplevelsene Norge har å by på. En utfordring har lenge vært å gjøre disse mer tilgjengelige for alle – enten du er langveisfarende eller ei. Dette tilbudet er med på å gi en smakebit på de fantastiske naturopplevelser norsk natur kan by på.

Hittil er det åpnet åtte slike vandreruter, den siste i Jotunheimen. Den er 60 kilometer lang, og byr på mange spektakulære naturopplevelser. Den kan nok oppfattes som krevende av mange, men det er selvfølgelig fullt mulig å dele den opp i mindre etapper. Velfortjente raster kan legges inn på de mange turisthyttene som finnes i dette området.

Les mer om dette tilbudet på historiskevandreruter.no

ANNONSE