Vet du hva denne grønnsaken heter?

Bimi er navnet på denne delikate grønnsaken, som er både god og anvendelig. Den er en krysning mellom brokkoli og kinakål, og har opphav i Japan.

Bimi kan kalles for en gourmet-utgave av brokkoli; stilken er lengre og tynnere, og blomsterhodene er mindre. Bruksområdene er de samme, men størrelsen og fasongen til Bimi gjør den mer delikat på tallerkenen, noe som gjør den populær blant en del kokker.

Mild og søt smak

Bimi har dessuten en søtere smak enn brokkoli, og selv stilken har en veldig mild og god smak, som av noen beskrives som nøtteaktig. Bimi har også blitt sammenlignet med asparges, både i smak og utseende. Bimi er smakfull både rå og varmebehandlet. Ikke minst er Bimi veldig sunn, med masse antioksidanter. 

En lignende sort går under navnet brokkolini, og det er ikke lett å se forskjell på dem. Både Bimi og brokkolini er forholdsvise nye grønnsaker på det norske markedet. 

Bimi har blitt dyrket i Norge i åtte år, og produksjonen foregår på Huseby Gård i Lier. Les mer om Bimi og den øvrige grønnsaksproduksjonen på Huseby i kommende utgave av SMAKmagasinet. 

ANNONSE