Snart klart for bakernes NM-konkurranser

Utøverne til finalen i Norgesmesterskap (NM) for bakere er klare. Det konkurreres i to klasser; NM Ung Baker og NM Baker. Årets tema er «Nyt Norge», melder Baker- og konditorbransjens Landsforening.

I NM Ung Baker konkurrerer utøvere som er under utdanning, er lærling eller nyutdannet bakesvenn, opp til 23 år. Mens i NM Baker er det bakesvenner og diplombakere over 24 år som kan konkurrere.

Finalistene i NM Baker er følgende:

- Fredrik Lønne, 35 år, eier av Harmoni Håndverksbakeri AS (Porsgrunn) 
- Loic Arquetout, 34 år, baker hos Søtt+Salt AS (Bergen) 
- Jonathan Burt, 25 år, baker hos Tollboden Bakeri AS (Flekkefjord)


Finalistene i NM Ung Baker er følgende:

- Ingrid Knutsen, 22 år, baker hos Godt Brød AS, Bislett (Oslo)
- Caroline Hetland Åsen, 19 år, lærling hos W.B Samson AS (Oslo)
- Cathrine Olsen, 22 år, baker hos Fardal Bakeri & Konditori AS (Bærum)

Informasjon om konkurransen

Norgesmesterskap for bakere arrangeres for andre gang, og finner sted på X Meeting Point Norway, på Hellerudsletta, den 23. og 24. oktober – som en del av Yrkes-NM. NM Baker arrangeres 23. oktober, mens NM Ung Baker arrangeres 24. oktober.

Utøverne skal levere to typer brød, to typer baguetter, to varianter søtbakst og to typer laminert deig (croissant, wiener e.l.). De har totalt ni timer til å bake, steke og by frem sine produkter for dommerne. Juryen, som skal bedømme konkurransene, vil bli presentert på et senere tidspunkt. Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som er arrangør av Norgesmesterskapet for bakere.

For mer informasjon, se bakeri.net.

ANNONSE