Tradisjonsmat på nett

+
Kokost er en mild og god ost etter gamle setertradisjoner.

Kokost, skjørost eller natronkaker – hvordan lager du det egentlig? Sjansen er stor for at du finner svaret på Tradisjonsmatskolen!

Hva med å servere himmelsk lapskaus fra Østfold, basert på appelsiner, kiwi, epler og jordbær? Eller kanskje litt rabarbrasaft fra Sogn og Fjordane med ingefær kan friste tørste gjester i sommervarmen? Ønsker du å sette et tradisjonsrikt preg på menyen i sommer, kan nettsiden norsktradisjonsmat.no være en viktig ressurs.


Skjørost minner om cottage cheese, men lages med syrnet melk i stedet for søt melk. Server den gjerne med rømme over. (Foto: Jon Marius Nilsson / Norsk tradisjonsmat)

Oppskrifter, kunnskap, tips og triks

På nettsiden finner du oppskrifter og innspill på tradisjonsmat fra hele landet, kategorisert på fylke, råvare, type, tidsbruk og vanskelighetsgrad. I tillegg kan du titte innom Tradisjonsmatskolen, der du finner videoer med tradisjonelle matlagingsteknikker, samt tips, triks og god kunnskap om opprinnelsen til mange av tradisjonene det norske kjøkkenet er tuftet på.

Norges Bygdekvinnelag

Oppskriftene på nettsiden norsktradisjonsmat.no er samlet inn av medlemmer og lokallag i Norges Bygdekvinnelag.

ANNONSE