NM i sunn fastfood 2018 er i gang

+
Illustrasjonsfoto av taco med fisk. I år ble deltakerne i konkurransen oppfordret til å delta med produkter som ikke bare inneholder én av fem om dagen, men også fisk og grove kornprodukter.

32 utsalgssteder kniver om å bli norgesmester i sunn fastfood 2018. Årets deltakere er spredt over hele landet, og sammen skal de hjelpe kundene med å velge friske og sunne alternativer langs veien og på farta i hele sommer.

Påmeldingen til NM i sunn fastfood 2018 er nå avsluttet. For femte gang arrangerer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) konkurransen, hvor alle spisesteder som serverer mat til folk i farta, er invitert til å delta.

Maten vi bør spise mer av

I år ble deltakerne i konkurransen oppfordret til å delta med produkter som ikke bare inneholder én av fem om dagen, men også fisk og grove kornprodukter. Deltakerne har fulgt oppfordringen, og mange av årets deltakere har også inkludert disse matvarene i sine påmeldte produkter eller retter.

– Frukt og grønt, fisk og grove kornpodukter er matvarer vi vet er bra for helsen, og som vi per i dag spiser for lite av. Kostholdsdebatten har lenge dreid seg om hva vi bør spise mindre av, derfor er det positivt å dreie fokuset over på all den gode maten vi faktisk bør spise mer av, sier ernæringsrådgiver i OFG og jurymedlem Cathrine Øverås Frisvold.

Supre bidrag fra årets deltakere

Med 32 deltakere og nesten 30 unike produkter og retter ligger det an til å bli jevn kamp i årets konkurranse.

– Det er gøy å se alle de fargerike og sunne alternativene som nå finnes hos mange av de som serverer raske måltidsløsninger til folk på farten, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Deltagerne i årets konkurranse er alle supre bidrag som sørger for at det blir lett å velge smart. 

Avspark på Deli de Luca

Deli de Luca er godt representert blant årets deltakere, og ble et naturlig sted å sparke i gang konkurransen.

– Vi tar stadig grep for å tilby kundene våre sunnere og gode alternativer når de er i farta. Blant våre nyeste lanseringer er salat med Frøya-laks og quinoa, wrap med bulgur, grønnkål, kylling eller biffkjøtt, og snackprodukter med gulrøtter, edamamebønner og hummus. Pris er også viktig; det skal være både enkelt, sunt og godt til en god pris, sier kategorisjef for mat i Deli de Luca, Astrid Stærkebye.

Årets jury

I årets jury sitter kokk Mona Halvorsen, horeca-konsulent Jörg Otto Stehl og ernæringsrådgiver i OFG Cathrine Øverås Frisvold.

Etter endt kampanjeperiode 20. august begynner den tøffe jobben med å finne topp 3 som skal kåres under FOODSCAPE-messen i Lillestrøm 11. oktober.