Finalistene til NM i kokkekunst 2018

+
Et av bidragene under NM i kokkekunst 2017.

Fredag 8. juni ble årets finalister i NM i kokkekunst offentliggjort. Juryen har plukket ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgesmester i kokkekunst og Kongepokalen.

De 12 finalistene er valgt ut blant 15 av Norges fremste faglærte kokker. Utvelgelsen ble gjort på bakgrunn av en 3-retters meny som ble sendt inn anonymt til juryen. Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september. 

Finalistene ble annonsert av  Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet, sammen med konkurranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug. Finalistene finner du nederst i artikkelen.

Råvarene de skal bruke

Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med nye, mer trendy råvarer.

Forrett

Hel, norsk oppdrettspiggvar (2–3 kg) og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og norsk sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare, og de andre ingrediensene må inngå i retten. 

Hovedrett

Ytrefilet av norsk urfe med fettkappe og mørbrad av urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten. 

Dessert

Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin. 

Dommere på toppnivå

Hoveddommer og smaksdommerne har som viktigste oppgave å bedømme anretning, presentasjon og smak. Plassdommere skal bedømme Mice en place, hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid. 

Dette er finalistene

Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Arbeidsplass: Kulinarisk Akademi
Sted: Oslo

Andre Larsen
Arbeidsplass: Fiskekompaniet
Sted: Tromsø

Daniel Rosvold
Arbeidsplass: Restaurant Gamle Raadhus
Sted: Oslo

Martin Hovdal
Arbeidsplass: Røst Teaterbistro
Sted: Trondheim

Odd Rainer Hildum
Arbeidsplass: Bekkjarvik Gjestgiveri
Sted: Bekkjarvik

Filip August Bendi
Arbeidsplass: N:B: Sørenden Annen Etage
Sted: Stavanger

Odd Ivar Haglund
Arbeidsplass: Brasseriet i Fengselet
Sted: Hønefoss

Sondre Bruvik Ellingstad
Arbeidsplass: Tango Restaurant
Sted: Stavanger

Andreas Rønningen Wold
Arbeidsplass: Restaurant Fjord
Sted: Oslo

Liliana Haaland
Arbeidsplass: Selvstendig Næringsdrivende
Sted: Skudeneshavn

Håvard Werkland
Arbeidsplass: Scandic Nidelven
Sted: Trondheim

Mads Andre Hansen
Arbeidsplass: Sentralen Mat
Sted: Oslo

Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i kokkekunst 2017, som ble arrangert i Bergen.

ANNONSE