Kaffeopplevelser i Praha

Etter en kaffe på hotellet som smakte både bittert og sterkt – og som trengte både melk og sukker i rikelige mengder – startet min vandring i vakre og pittoreske Praha på jakt etter en av byens mest populære kaffebarer, Alf & Bed.

Tsjekkia er verdens mest øldrikkende nasjon, og tilgangen på øl – hovedsakelig lager eller pilsner i ulike varianter – er ganske god. Men stadig flere tsjekkere, ikke minst de unge, har fått sansen for en god kopp kaffe. Jeg ønsket derfor å oppleve stemningen på en tsjekkisk kaffebar.

Filterkaffe ga forventninger

Etter noen små feilnavigeringer på kartet, fant jeg endelig frem til Espressobaren Alf & Bed. Straks jeg kom innenfor, så jeg at mange drakk filterkaffe. Det ga forventninger om en annen og bedre kaffeopplevelse enn den jeg hadde hatt på hotellet.

Jeg bestilte en håndbrygget kaffe fra Columbia som smakte helt utmerket. Atmosfæren i denne kaffebaren var rolig og veldig avslappende. Gjestene var en blanding av folk i alle aldre.

Egen kaffebrenner og eget bakeri

Spesialiteten til Alf & Bed er nybrent og nymalt kaffe. De har en kaffebrenner som hele tiden sørger for fersk, nybrent kaffe. Denne kaffen leveres også til filialer av Alf & Bed-kaffebaren som finnes andre steder i Praha. Stedet har også et eget bakeri med et fantastisk godt brød som det selges mye av, i tillegg til annet godt bakverk som passer til kaffen.

Denne lørdagen var det sommertemperaturer ute, og jeg ble fristet til å prøve en Nitro-kaffe med isbiter som en fin avslutning. Den smakte utmerket og var faktisk veldig god etter den håndbryggede kaffen.

Økende interesse for kvalitetskaffe

– Faste kunder betyr mye for oss, og vi har etter hvert fått mange trofaste kunder, fortalte baristaen bak disken.

– Det er en økende interesse for kvalitetskaffe her i Praha, og vi får mange nye kunder som er opptatt av smak og kvalitet. Det har etter hvert dukket opp en del kaffebarer her i byen, og da må du satse på kvalitet og det lille ekstra om du skal klare deg i konkurransen. Vi skiller oss ut med en egen brenner, og det betyr også mye at vi kan tilby bakervarer fra eget bakeri, fortalte han.

Besøket på Alf & Bed var en fin opplevelse, og jeg anbefaler gjerne en tur innom denne kaffebaren. Men det er også andre gode kaffebarer i denne byen som det er verdt å besøke. Praha er da også en by det er hyggelig å rusle rundt i, og som har mange trivelige opplevelser å by på – nå også på kaffefronten.

ANNONSE