Årets norgesmester i lunsj for ungdommer

Laget FoodForce fra Tingvoll er årets favoritt blant fagjury og publikum og utpekte seg som verdig vinner. Vinnerlaget består av 14 ivrige elever fra 8. og 9. trinn på Tingvoll ungdomsskole i Møre og Romsdal.

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å vinne NM i lunsj 2018. Totalt har konkurransen engasjert rundt 350 elever over hele landet, og nå er vinner av årets konkurranse klar.

Sunne, vakre og gode lunsjer

Konkurransen NM i lunsj er forankret i nasjonale kostholdssatsinger. Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen er opptatt av fokuset konkurransen har mot ungdomsmålgruppen og sier i en kommentar:

– Mange tror at ungdommer bare vil ha pølser og pizza, boller og brus. Sånn er det ikke! Ungdommene som deltar i årets NM i lunsj har laget sunne, vakre og gode lunsjer.

– Både vinneren, FoodForce, og de andre finalistene, viser en imponerende kreativitet og bevissthet om kosthold i sine lunsjer. Det er viktig å ikke legge lista for høyt, men å gi god inspirasjon til sunne skolemåltider som mange kan lage. Gratulerer til vinneren og alle deltakerne!

Årets vinner har engasjert

Laget FoodForce utpekte seg som verdig vinner, og består av 14 ivrige elever fra 8. og 9. trinn på Tingvoll ungdomsskole i Møre og Romsdal.

Fagjuryen trekker fram følgende ved årets vinner:

FoodForce har levert et solid konsept, vist høy matkompetanse og kreativitet. De har bidratt til å sette skolemåltidet på agendaen ved å engasjere både skoleledelse, kommune og lokalsamfunnet. Spesielt imponerende er samarbeidet som er opprettet med flere lokale aktører og fokuset de har på bærekraft i sitt konsept, ved for eksempel å bruke rester av skolefrukt inn i nye retter på en veldig god måte.

Tirsdag 24. april reiser fagjuryen tilbake til Tingvoll for å feire vinnerne og overrekke pengepremien på kr 30 000 kroner til vinnerlaget. Konkurransen har i tillegg hatt en publikumsavstemming på Facebook. FoodForce-laget tok også her seieren i land, og vinner ytterligere kr 5 000 som publikumsfavoritt.

– Vi håper pengepremiene fra konkurransen gir FoodForce og de andre elevene ved Tingvoll ungdomsskole en ekstra mulighet til å fortsette sin satsing på sunnere mat i skoletiden og at de på sikt klarer å få til varige gode løsninger for måltidssituasjonen på sin skole, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Om konkurransen

NM i lunsj er en kreativ konkurranse med fokus på godt kosthold og matglede, der elevene selv kommer opp med løsninger på skolemat de ønsker, uavhengig av om de spiser tradisjonell matpakke eller om det er kantineløsning på skolen. Elevene blir utfordret på om lunsjforslaget de kommer opp med kan gjennomføres på skolen og om det er mulig å samarbeide med lokale aktører for å få til varige løsninger for måltidsituasjonen på sin skole.

Konkurransen har som overordnet mål å bidra til at flere av landets ungdomsskoleelever spiser et fullverdig måltid i en hyggelig setting i løpet av skoledagen, og at de har et tilbud som er i tråd med Helsedirektoratets kostråd, Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i ungdomsskolen.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt som arrangerer konkurransen.

ANNONSE