Kom mai, du skjønne dessertmåned!

I mai har vi mange anledninger til å unne oss dessert. Som avslutningen på et måltid er det desserten som sitter friskest i gjestens minne, så det er viktig å legge like mye kjærlighet i desserten som i en forrett og hovedrett.

Det sier Kokkelandslagets Tonje Torvanger, som til daglig jobber på Statholdergaarden. Tonje har selv opplevd hvordan en dårlig dessert kan ødelegge et ellers utmerket måltid.  I videoen gir hun deg tips til hvordan du kan tilby gjestene dine er perfekt avslutning på måltidet.  

Tips til desserten

Det er ikke vanskelig å lage en god dessert, men det er viktig å tenke på hvordan menyen settes opp. Her er noen av Tonjes tips: 

  • Ikke ha for mange desserter; 3–5 er et godt antall
  • Ha både søte og friske desserter. Vurder gjerne ost i tillegg.
  • Masseproduser. Mye kan fryses, og tas ut dag for dag.
  • Tenk former og kreativ opplegging; matens estetikk har også betydning.
  • Kaffe er en vesentlig del av desserten. Ikke undervurder en god kaffe.

Glem heller ikke at dessert er et utmerket mersalgsprodukt. Her får du seks konkrete tips til hvordan du kan øke mersalget.

Pulver-dessert er populært

Pulver-desserter i form av geleer og puddinger er et populært valg hos mange serveringssteder, ikke minst i den travle sommersesongen. De er enkle å tilbere, gir fin bruttofortjeneste, og ikke minst gir de rom for kreativitet. 

ANNONSE